Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O statuie a reginei Elisabeta a II-a din Irlanda de Nord a stârnit un val de reacții care au împărțit internetul: Nu seamănă

O nouă statuie concepută pentru a o comemora pe Elisabeta a II-a - cel mai longeviv monarh al Regatului Unit, a stârnit un val de reacții contradictorii.

Sculptura din bronz, creată de artistul Anto Brennan din nordul Belfastului, a fost dezvelită vineri în grădinile castelului Antrim.

De atunci, statuia reginei decedate, a prințului Philip și a doi corgi a atras unele critici pe rețelele de socializare și comentarii din partea vizitatorilor grădinilor din County Antrim. Vera McWilliam, consilier în Antrim și Newtownabbey, a declarat pentru BBC News NI: „Trebuie să fim sinceri, nu seamănă cu regina sub nicio formă”.

„Sper că nu au dat bani pe ea”, a spus Richard din Antrim care s-a declarat „foarte dezamăgit” după ce a văzut statuia online și apoi a venit să o vadă împreună cu soția sa.

Citește și
Regele Charles
Cât de bogat este, de fapt, regele Charles al III-lea. Averea sa a depășit-o pe cea a mamei sale, regina Elisabeta a II-a

Brenda din Lisburn este de părere că statuia ar fi trebuit „să pară mai veche”, dar „per ansamblu este foarte frumoasă” și „încă mai înțelegi ce reprezintă și despre ce este vorba”.„Mi-a atras atenția imediat”, a continuat ea.

Cheryl și Gordon din Saintfield au spus că le place sculptura, dar au câteva idei despre cum ar fi putut fi îmbunătățită. Cheryl a spus că este „ceva în neregulă cu postura părții superioare a corpului și cu brațul drept, dar este totuși minunat să o vezi”. Gordon a adăugat: „Nu aș fi observat că nu seamănă cu regina, dar după ce am văzut-o pe Facebook și acum că o văd, da, probabil că nu este o imagine cât mai reală cu ea”.

Dezbaterea cu privire la sculptură a început în secțiunea de comentarii a unei postări pe rețelele de socializare a Antrim and Newtownabbey Borough Council care prezenta primele fotografii ale sculpturii.

De atunci, comentariile au fost dezactivate. Propunerea de a comanda o sculptură a regretatei regine și a celor doi corgi ai săi a venit în ianuarie 2023. Există deja o statuie din bronz a prințului Philip în Parterre Garden.

Viceprimarul din Antrim și Newtownabbey, Paul Dunlop, a participat la dezvelirea noii statui.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult