Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O nouă practică bizară face furori în Coreea de Sud. Oamenii se închid singuri în cameră. Care este scopul experimentului

Tot mai mulţi părinţi din Coreea de Sud recurg la o practică ciudată, considerată de unele persoane chiar bizară. Se închid într-o cameră asemănătoare ca marime cu o cabină de probă dintr-un magazin și stau singuri.  

Nu au voie cu telefoane sau laptopuri. Trebuie să petreacă timp singuri, înconjurați de pereți goi.

Aceste camere micuțe sunt la o așa-numită „Fabrică de Fericire”. Scopul adulților care se închid în aceste camere este să-şi înţeleagă mai bine copiii singuratici şi izolaţi.

Rezidenţii pot purta uniforme albastre de închisoare, dar nu sunt deţinuţi. Acest centru din Coreea de Sud oferă însă o „experienţă de detenţie".

Citește și
Alejandro Cáceres, hacker
Un hacker supărat a oprit internetul într-o țară întreagă. „A fost și un mesaj pentru Statele Unite”

Cei care recurg la această practică bizară au copii retrași care nu mai socializează. Cu ajutorul „Fabricii de Fericire” adulții experimentează ce înseamnă izolarea, conform BBC.

Tinerii singuratici - precum copiii acestor rezidenţi - sunt denumiţi hikikomori, un termen inventat în Japonia în anii 1990 pentru a descrie retragerea socială severă în rândul adolescenţilor şi adulţilor tineri.

Anul trecut, un sondaj realizat de Ministerul Sănătăţii şi Protecţiei Sociale din Coreea de Sud în rândul a 15.000 de tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 34 de ani a arătat că peste 5% dintre respondenţi se izolau.

Dacă această cifră este reprezentativă pentru întreaga populaţie a Coreei de Sud, aceasta ar însemna că aproximativ 540.000 de persoane se află în aceeaşi situaţie.

Începând cu luna aprilie, părinţii au participat la un program de educaţie parentală de 13 săptămâni finanţat şi gestionat de organizaţiile neguvernamentale (ONG-uri) Korea Youth Foundation şi Blue Whale Recovery Centre.

Scopul programului este de a-i învăţa pe oameni cum să comunice mai bine cu copiii lor.

Programul include trei zile într-o instituţie din Hongcheon-gun, provincia Gangwon, unde participanţii petrec timp într-o cameră care reproduce o celulă de izolare.

Speranţa este că izolarea va oferi părinţilor o înţelegere mai profundă a copiilor lor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult