Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Livadă devastată peste noapte. Mai multe persoane au rupt tot în cale: "Uite și tu mână de om nenorocit"

Your browser doesn't support HTML5 video.

O livadă cu pomi fructiferi din comuna Deveselu, județul Olt, a fost devastată în toiul nopții, cel mai probabil de un grup de persoane.

 

Sute de puieți de pruni au fost rupți bucată cu bucată și aruncați în culturile învecinate. Abia începuseră să se vadă roadele, după trei ani de muncă.

Fermierii încearcă să mai salveze ceva, dar... speranțele sunt mici.

“Uite și tu mân[ de om nenorocit, munca noastră. Uite și tu munca noastră”, spune omul cu lacrimi în ochi.

Fermierilor nu le-a venit să creadă când au venit dimineața la muncile câmpului. Din aproximativ 300 de pruni tineri rămăseseră doar bețele. Coroanele, rupte, erau aruncate în culturile din apropiere.

Cosmin Pîrvu: "Pur și simplu, primul gând când m-am uitat din mașină a fost furtună, tornadă, potop. După aia am văzut porumbii în picioare. Din clipa aia mi-am dat seama că a fost mână de om".

După urmele lăsate de încălțăminte, ar fi vorba de mai multe persoane.

“Uitați-vă și dvs ce mână de om ce poate să arunce și prin porumbi la vecini, ia uitați!”, a continuat el.

Nu este pentru prima dată când livada este călcată de indivizi cu rele intenții.

Paraschiv Pîrvu: “Și în primăvară când i-am pus tot așa, cineva ne-a scos cu totul. Vreo 17 bucăți de pruni a mai scos din ei și cred că aceeași persoană acum a făcut mai rău”.

Fermierii încearcă să mai salveze ceva. Dar abia peste 3 ani prunii vor da iarăși rod.

“Se curață, se dă cu mastic special să nu între boala în el, dăunători și el va pleca de aici, va da un nou rod", spune fermierul.

Păgubiții speră să li se facă dreptate.

Cosmin Pîrvu: “Am depus o plângere către parchetul de pe lângă tribunalul Caracal.Nu știu... nu am avut de-a face cu nimeni din sat, sunt un om potolit, cu familie, cu copii”.

Ionuț Vasiloaică - purtător de cuvânt IPJ Olt: "La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Deveselu. Au constatat că un număr de 300 de pomi fructiferi ar fi fost rupți. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere".

Pagubă se ridică la aproximativ 20.000 de euro, spun proprietarii livezii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult