Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festivalul turcesc în București, în acest weekend. Care sunt cele mai apreciate preparate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un adevărat festin gastronomic are loc weekendul acesta în Capitală.

Festivalul turcesc și-a deschis, vineri, porțile și îi așteaptă pe cei care vor să încerce preparate tradiționale, precum baclavaua și kebapul.

Vizitatorii pot admira și un spectacol de dans popular turcesc.

Șuberecul, kebabul și baclavaua au fost doar o parte dintre preparatele care i-au cucerit pe cei care au fost sâmbătă seara la Festivalul Turcesc organizat în parcul Alexandru Ioan Cuza, cunoscut şi ca parcul IOR, din Capitală.

„Chiş kebap. Este foarte bun, doar că mie mi s-a părut puţin picant!”

Citește și
Festival turcesc
Festival turcesc în parcul Herăstrău. „E prima oară când încerc”

„Am încercat Chiş Kepab. Au adus aerul turcesc în această seară în parcul IOR”, spuneau vizitatorii.

Oamenii s-au declarat satisfăcuți de mâncarea de la festival.

Reporter: Ce pregătiţi aici?

Bucătar: „Carne de vită. Tantuni se numeşte. Carne de vită, condimente, ceapă, varza.”

Vizitatorii au stat la coadă pentru pentru a gusta desertul tradițional turcesc, baclavaua.

Clientă: „Încerc să la gust pe toate. Baclavaua, în special, şi mai mă gândesc la ceva cu brânză, că cea de oaie nu-mi place, carnea.”

Reporter: Care este cel mai cumpărat desert?

Vânzător: „Sarailie cu nucă şi cu fistic.”

Mustafa ne-a dezvăluit secretul cafelei perfecte, făcute la nisip: „Este o cafea bună, dar şi foarte tare, de pe vremea imperiului otoman. Pentru o cafea perfectă, secretul este răbdarea.”

Patricia, voluntară: „Este o experienţă foarte frumoasă şi o recomand tuturor”

Reporter: Ce pot să vadă cei care vin aici?

Patricia: „Foarte multe lucruri interesante, de la muzica turcească, dansuri turceşti şi mâncarea turcească.”

Festivalul turcesc este la a 11-a ediție. Mai este deschis și duminică, până la ora 22:00.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult