Festival de mâncare vegană, la Iași. Clienții, atrași de mici din proteină de mazăre
Your browser doesn't support HTML5 video.
Mușteriii au fost ademeniți cu mici fără carne, dar care, la prima vedere, par veritabili. Din meniu nu au lipsit nici dulciurile, făcute după aceleași reguli.
Răsfățul culinar, botezat VegFest, are loc sub umbrela Romanian Creative Week - primul eveniment de anvergură organizat în România de la începutul pandemiei.
Grătarele au sfârâit chiar în inima orașului, unde bucătari iscusiți s-au adunat pentru a-și arata priceperea în a pregăti bunătăți vegane. Iar pofticioșii nu au rezistat tentației. Mai ales că și curiozitatea a fost uriașă.
Client: „Au gust de mici, condimentele sunt 1-1 cu micii românești, iar textura de carne mi se pare foarte reușită."
Alexandru Badulescu, antreprenor: „Acești mici sunt pe bază de proteină de mazăre, proteina este vegetală, se asimilează mai rapid în organism decât proteina din carne, iar gustul este 1-1.”
La mare căutare au fost și preparatele cu înlocuitori ai laptelui.
Clientă: „Este incredibil de bună, gust puternic de ciocolată, e și vegană, de post, cred că oricui i-ar plăcea.”
Și cum aspectul și gustul i-au cucerit pe gurmanzi, tarabele au fost golite în scurt timp.
Alexandra Corbu, organizator VegFest: „Sunt foarte multe alternative vegane, alternative din plante, vegetale, la carne, lactate, brânză și oamenii sunt surprinși că poți să recreezi gustul de brânză cu mucegai sau gustul de brânză maturată, cu produse vegetale, de exemplu, caju.”
Vizitatorii sunt așteptați la Vegfest și duminică, până spre miezul nopții.