Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Două producții românești la Festivalul de Film de la Veneția. „Înseamnă enorm pentru micul nostru film”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Două producții românești vor ajunge anul acesta la Festivalul de Film de la Veneția.  

Este vorba despre „Anul Nou care n-a fost”, filmul de debut al lui Bogdan Mureșanu, și „Twist/Things We Said Today”, un film de non-ficțiune în regia lui Andrei Ujică. Acesta din urmă va fi prezentat în afara competiției.

„Anul Nou care n-a fost” este o coproducție România-Serbia și va avea premiera mondială la cea de-a 81-a ediție a festivalului, în secțiunea Orizonturi.

Acțiunea se desfășoară într-o singură zi, înainte să înceapă Revoluția din 1989, continuând și completând povestea din „Cadoul de Crăciun”, cel mai premiat scurtmetraj românesc.

Adrian Văncică, actor: „Sunt șase povești care se întrepătrund și personajele intră dintr-una în alta fără să își dea seama că sunt părtașe la drama celorlalte. Este o comedie neagră cu situații foarte bune, cu personaje puternice care, în loc să rezolve situațiile, le complică. Este foarte bine jucat, totul este bine condus de regizor. Sper să fie primit bine, este un film care va aduce puțină nostalgie în inimile celor care au trăit acele vremuri și o lecție de istorie pentru cei mai tineri”.

Citește și
Festivalul de Film de la Veneția
Două filme românești, alături de cele mai mari nume de la Hollywood, la Festivalul de Film de la Veneția

Theodor Șoptelea, actor: „Personajele încearcă să găsească normalitate și sens în viața lor. Filmul nu este despre revoluție în sine. Personajul meu este un student ca oricare altul din acea perioadă, cu muzica pe care o ascultă, cu prietenii săi, doar că el trebuie să fie atent la ce vorbește, unde merge, cum se îmbracă și cum își poartă părul”.

Pe covorul roșu vor fi prezenți, alături de regizorul Bogdan Mureșanu, actorii Adrian Văncică, Nicoleta Hâncu, Iulian Postelnicu, Mihai Călin, Emilia Dobrin și Andrei Miercure.

Bogdan Mureșanu, regizor: „Festivalul de la Veneția înseamnă enorm pentru micul nostru film. Am avut o echipă fantastică, pentru că altfel nu puteam face un film atât de greu, cu atâtea personaje și atâtea povești care se intersectează. Cred că va fi de ajutor și pentru cinematografia românească, care reușește și anul acesta să bifeze prezențe la trei mari festivaluri de film: Berlin, Cannes și acum Veneția”.

Filmul „TWST / Things We Said Today” în regia lui Andrei Ujică ajunge la Veneția, în afara competiției. Cineastul a început să lucreze la acest film în 2012.

Este o coproducție România-Franța și spune povestea unor adolescenți din New York-ul anilor '60, când trupa The Beatles sosește în oraș.

Festivalul de Film de la Veneția va avea loc între 28 august și 7 septembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult