Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperirea făcută de un ONG într-un restaurant. Ce le servea clienților

Personalul unui hotel de patru stele din Africa a fost prins că le oferea clienților carne de pui de cimpanzeu afumată.

Potrivit autorităților, carnea era servită pe o sumă de aproape 30 de euro într-un restaurant care aparține unui hotel din Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo, scrie Mirror.

Directorul ONG-ului pentru protecţia animalelor care a descoperit oroarea a afirmat că hotelul servea cimpanzeu afumat pentru a face apel la clientela sa asiatică în creștere și la restaurantele locale bogate care caută un fel de mâncare puternic și inedit.

„Oamenii cred că poți consuma spiritul unui animal prin intermediul cărnii și să crezi că te face să pari mai puternic. Este popular printre politicieni, ofițeri și turiștii curioși”, a mai adăugat el.

ONG-ul a depus o plângere împotriva hotelului, susținând că este vorba despre o specie protejată.

Citește și
fotbalist
Momentul șocant în care un fotbalist ucide un pui de găină chiar în timpul meciului

În replică, proprietarul hotelului a declarat că el nu a știut că se întâmplă astfel de acțiuni și a negat că animalele au fost vreodată gătite, fiind vorba doar despre o eroare de scriere a meniului.

„Eram plecat când a fost printat și când m-am întors am ordonat imediat să fie distrus. Nu vindem cimpanzei gătiți. Iubesc cimpanzeii și știu cât de valoroși sunt pentru mediul nostru de viață sălbatic”, a mai spus el.

Cimpanzeii sunt o specie protejată și oricine este găsit vinovat că a omorât unul, riscă să-și petreacă cel puțin 10 ani în închisoare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult