Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperire neașteptată în mijlocul Bucureștiului. Se afla în spatele unei cișmele | FOTO

Un sicriu vechi de zinc a fost descoperit în curtea  Bisericii Izvorul Tămăduirii „Mavrogheni” din București, în timpul unor cercetări arheologice.  

Echipa Muzeului Municipiului București a fost cea care s-a ocupat de cercetări și a descoperit capcul sicriului în spatele unei cișmele, la o adâncime de aproximativ doi metri, în primăvara anului trecut. 

Obiectul nu era „foarte bine conservat, dar decorat cu îngerași metalici pe colțuri, care sigila înăutru mărturii fizice dintr-o epocă apusă”.

Sicriul a fost scos intact și pregătit pentru restaurare. „Înainte de acest demers, au fost realizate analize chimice in situ și astfel a putut fi determinat că materialul din care a fost confecționat este zincul (puternic corodat), o informație capitală pentru a ști cum anume să fie manipulat și mai ales ce tratamente de restaurare îi pot fi aplicate”, se arată într-o postare de pe Facebook a paginii Muzeului.

Specialiștii de la Laboratorul de Restaurare din cadrul Muzeului Olteniei Craiova, unii dintre puținii restauratori din țară care încă mai practică această meserie, contribuie la restaurarea obiectului descoperit.

Citește și
stefan cel mare
De ce a fost înmormântat Ștefan cel Mare fără sicriu, pe 13 bare de fier și capul pe un pat de cărămizi. Tezaurul dispărut

Restauratorii, împreună cu Leonard Ionescu, au securizat obiectul și au eliminat orice risc biologic prin aplicarea unor tratamente fizice și chimice. După colectarea tuturor datelor necesare, au decis că sicriul poate fi deschis. Astfel, vor realiza cercetări detaliate pentru a descoperi „ce și pe cine ascundea capacul”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult