Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum au reacționat turiștii străini care au ajuns pentru prima dată în Bucovina de Paște: „Un loc minunat”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În zonele istorice, cum este Bucovina turiștii străini au fost pur și simplu fascinați, după ce au fost primiți cu bunătăți gătite molcom, de se topeau în gură.

Nu a fost rău deloc nici în Maramureș unde localnicii au deschis larg cămările și beciurile. Aici regele masei de Paște, este mielul umplut, bine rumenit la cuptor.

Bărbat: „Extraordinar. Ne place natura. E liniște, curat, bunăvoie.”

Și dacă tot este sărbătoare, gazdele au vrut să-i surprindă pe oaspeți fie ei romani sau străini cu preparate greu de găsit într-o zona de munte.

Bărbat: „Superb, n-ai cuvinte se topește în gură.”

Massimo Bressan, turist: „E un loc minunat. Mâncarea e grozava îmi place mult. Preferatul meu e mielul, pâinea e o specialitate, dar îmi place și peștele nu mă așteptam să mănânc pește la munte."

Citește și
Preparatele pentru masa de Paște, gătite pe ultima sută de metri. Cum arată masa festivă în Maramureș
Preparatele pentru masa de Paște, gătite pe ultima sută de metri. Cum arată masa festivă în Maramureș

În Maramureș, în schimb s-au remarcat cârnații de casă și mielul umplut.

Turist: „Îmi place mult zona, muntele e răcoros și aerul curat. Bucatele astea sunt foarte bune după zilele de post.”

Turistă: „Foarte gustoase. Preparate din miel, ouă umplute, caș.”

Și că să vă faceți o idee, până la cina vor fi gata berbecuțul la proțap și gulașul făcut la ceaun. Doar poftă de mâncare să mai fie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult