Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Brad de Crăciun controversat în orașul german Dresda. Aspectul său a atras un val de critici printre localnici

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai e doar o săptămână până când începe, oficial, iarna. În multe orașe europene au fost instalați deja brazi impunători de Crăciun.

Mai puțin în orașul german Dresda, unde organizatorii au ales unul cam golaș, spre nemulțumirea localnicilor.

În fiecare iarnă, târgul de Crăciun din centrul orașului Dresda atrage vizitatori din toate colțurile Saxoniei. Anul acesta însă, turiștii au mari șanse să fie dezamăgiți.

Bradul instalat în mijlocul pieței nu este chiar cel mai arătos: are multe ramuri rupte sau lipsă și a provocat un val de nemulțumire printre localnici.

Organizatorii târgului de Crăciun spun că decizia de a instala un brad deloc fotogenic a fost luată în mod conștient. Intenția era de a susține produsele locale, iar brazii din pădurile saxone au fost afectați în această vară de seceta care a lovit regiuni întinse din întreaga Europă. Ca să dreagă busuiocul, organizatorii vor decora bradul cu ramuri de la alți brazi și cu multe podoabe de Crăciun. Iar localnicii se încurajează cu vin.

Citește și
brazi de Crăciun
Unde se găsesc cei mai ieftini brazi de Crăciun. Prețurile pornesc de la 25 de lei și ajung până la 3.000 de lei
Brazi de Crăciun impunători în Vigo și în Trento

În alte colțuri ale Europei, brazii de Crăciun sunt de-a dreptul impunători. În orașul spaniol Vigo a fost instalat un brad format din nu mai puțin de 11 milioane de beculețe LED. Luminile de Crăciun au fost deja aprinse, în prezența câtorva mii de localnici și turiști veniți din toată lumea.

Și în orașul italian Trento au fost aprinse luminile festive de Crăciun. În acest an, organizatorii au vrut să dea atenție deosebită aspectelor legate de sustenabilitatea mediului și de economisirea energiei. Pentru asta, au amplasat, pentru vizitatori, câteva biciclete care generează, prin pedalare, o parte din energia necesară pentru iluminatul de Crăciun.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult