Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bloggeriță condamnată la doi ani de închisoare pentru „conținut nepotrivit pe rețelele de socializare”

O bloggeriță și influencer pe rețelele sociale a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru că a promovat „conținut nepotrivit pe rețelele de socializare în schimbul unui câștig financiar".

Celebrului model plus-size și blogger Salma El-Shimi a fost încarcerată, în urma decizie Procuraturii din Alexandria, Egipt.

Tânăra a fost condamnată la închisoare cu executare sub acuzația de publicare de conținut inadecvat și de utilizare abuzivă a platformelor de socializare, subminând valorile societății egiptene, au transmis autoritățile din această țară, potrivit publicației Daily Star.

Mai mult, bloggerița a fost amendată de instanță cu 2.600 de lire sterline.

Potrivit investigațiilor poliției, conturile lui Salma Elshimy de pe Instagram, TikTok și YouTube au difuzat clipuri video care „ofensează moralitatea și modestia publică".

Citește și
instagram
O bloggeriță a ucis o persoană care semăna cu ea pentru a-și înscena propria moarte. Și-a găsit victima pe Instagram

Videoclipurile postate de aceasta erau necorespunzătoare și au fost realizate pentru a-și mări numărul de urmăritori și, prin urmare, ar putea fi clasificate drept prostituție, deoarece au fost create pentru a obține un câștig material, au constatat autoritățile judiciare în actul de acuzare.

În cazul în care procurorii decid că faptele reprezintă o incitare la prostituție, ea ar putea fi condamnată la o pedepasă maximă de trei ani de închisoare.

Nu este prima dată când este vizată de poliție din cauza ședințelor foto, fiind amintit un incident în decembrie 2020, când a fost arestată pentru o ședință foto realizată în fața unei piramide UNESCO îmbrăcată precum Regina Cleopatra.

Atunci, s-a fotografiat în fața Piramidei lui Djoser, veche de 4.700 de ani, aflată în patrimoniul mondial UNESCO și situată la periferia orașului Cairo. Fotograful ei a fost arestat a doua zi.

Ședința foto a fost considerată atât provocatoare, cât și ofensatoare, iar secretarul general al Consiliului Suprem al Antichităților, Mostafa Waziri, a avertizat că orice persoană care nu respectă siturile antice va fi aspru pedepsită.

Bloggerița a susținut că spera doar să contribuie la promovarea turismului local, că nu și-a dat seama că era interzis, iar fotograful ei a declarat că polițiștii au fost deranjați ă doar pentru că la ședința foto a participat un model de talie mare. Dacă ar fi fost slabă, nimeni nu s-ar fi plâns, a adăugat el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult