Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Adunare a trabantiștilor, într-un parc din Capitală: „Tata a traversat deșertul cu un rezervor suplimentar ”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru pasionați, nu există sunet mai plăcut decât zgomotul unui motor de Trabant. Deși unele dintre aceste mașini au împlinit o jumătate de secol, trabantiștii refuză să fie priviți ca nostalgici.

Câteva zeci s-au întâlnit, sâmbătă, în București și au demonstrat că entuziasmul lor s-a transmis și copiilor.

În parcul Tineretului din Bucureşti s-au adunat maşini care au demarat prima oară atunci când traficul era mult mai lejer, iar banii aveau altă valoare.

Cătălin Catană: „Cumpărată de mine, primii bani munciţi.” Reporter: „Câți bani?” Cătăli Catană: „Nu mai ştiu, echivalentul unui magnetofon. Am fost o dată în Franţa şi de două ori în Germania, Bulgaria de două ori.”

Legenda spune că la Tabant orice problemă poate fi reparată în jumătate de oră, dacă există piese de schimb.

Citește și
Trabant
Record de viteza cu Trabantul: 235 de kilometri la ora!

Posesor de Trabant: „Când am mers în Paris, la Luvru ne-a lăsat alternatorul, dar în 10 min am rezolvat şi am plecat mai departe!”

Posesor: „Maşina a ajuns până în Iordania, la Aman şi la Zarca, tata era inginer de petrol şi a traversat deșertul cu un rezervor suplimentar făcut la maşină.”

Viorel Romanciuc: „Am achiziţionat-o, am recondiţionat-o şi acum ne plimbăm cu ea.”

Peste 3 milioane de autoturisme Trabant au ieşit de pe linia de asamblare, în 34 de ani, în fosta Republică Democrata Germană. La 10 ani după închiderea fabricii, pe şoselele din Germania rămăseseră în circulaţie puţin peste 30.000. Aşa că Trabbi, maşina care îţi face şi masaj când te scoate la plimbare, a devenit de colecţie.

Posesor de Trabant: „Noi suntem o familie de trabantişti. Eu am un Trabi gri, soţul are un Trabi roşu şi copilul unul mai nou.”

Gheorghe Mehedințu: „Am un Trabant 601, dar mai avem şi alte maşini. Am crescut cu ele, în perioada comunistă. Se dă cam de la 500 de euro la 2-300, în funcţie de starea în care o iei.”

În Vestul Europei, un Trabant recondiţionat se vinde cu 8-9000 de euro.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult