Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A navigat în jurul lumii de una singură, timp de 320 de zile. Ce record a bătut

Jeanne Socrates, în vârstă de 77 de ani, a intrat în cărţile de istorie după ce a navigat cu barca ei de 11,5 metri în jurul lumii, singură şi neasistată, în 320 de zile, potrivit The Guardian.

Socrates, din Lymington, Hampshire, şi-a început şi a încheiat călătoria în în Victoria, Canada.

Ea a fost însoţită de mai multe bărci în momentele finale ale călătoriei, în timp ce sute de oameni au încurajat-o din port, scrie News.ro.

Clubul Royal Victoria Yacht a felicitat-o sâmbătă pe Socrates pentru că a încheiat circumnavigaţia neasistată şi pentru că a stabilit recordul de cea mai în vârstă persoană care a realizat acest lucru.

În timpul călătoriei ei, pe barca Nereida, Socrates a avut probleme la navigarea de rezervă, în timp ce a pierdut panourile solare.

Citește și
scoala ciugud, scoala inteligenta, tabla interactiva
Școală desprinsă din SF-uri într-un sat din România. Orele, transmise LIVE pe internet

Socrates era deja cea mai vârstnică femeie care a făcut călătoria, realizând-o în 2013.

Clubul The Royal Victoria Yacht a spus că recordul anterior a fost deţinut de Minoru Saito, care avea 71 de ani când şi-a încheiat călătoria în 2005.

Socrates a reuşit să depăşească o serie de neplăceri de-a lungul carierei ei. În 2017, a căzut din barcă, rupându-şi gâtul şi coastele, în timp ce se pregătea pentru o încercare de record.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult