Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lider PNL: Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a venit cu ideea scoaterii lui Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni

Președintele PNL Iași, Alexandru Muraru, a declarat pentru Știrile Pro TV că membri ai PSD i-ar fi dezvăluit faptul că fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, ar fi avut ideea scoaterii Dianei Șoșoacă din cursa electorală pentru Cotroceni.

Muraru susține că președinta partidului SOS România ar fi avut o înțelegere cu Partidul Social Democrat, pe care, însă, nu a respectat-o, drept pentru care a fost scoasă din cursa electorală.

Potrivit liderului USR Clotilde Armand, decizia respingerii candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale din 2024 a fost luată de 4 judecători care au fost numiți la Curtea Constituțională de către PSD, precum și un judecător care afost numit de UDMR.

”Știm foarte bine ce s-a întâmplat, Șoșoacă nu și-a respectat promisiunea și înțelegerea față de PSD și ea a fost scoasă de către reprezentanții .. sau cei susținuți de PSD în Curtea Constituțională. Un alt om important în acest plan este este cel care a fost ministru Justiției în perioada lui Dragnea, domnul Iordache, care din informațiile mele - și toate aceste informații, tot ce vă spun vin din zona PSD, sunt oameni din PSD cu care comunic și care îmi vorbesc săptămânal și îmi spun despre aceste lucruri nu pentru că, să spunem, ar vrea răul PSD, dimpotrivă, pentru că ei știu că PSD, mergând în această direcție, merge într-o mare problemă pe care lucrează în definitiv României. 

Deci acest domn Iordache a venit cu ideea de a o scoate pe Șoșoacă din cursă și a fost eliminată prin decizia Curții Constituționale.” - afirmă președintele PNL Iași.

”Hrebenciuc joacă un rol important în acest plan” al alegerilor prezidențiale din 2024

Un alt lider PSD din ”vechea gardă”, care se implică acum în alegerile prezidențiale din 2024 ar fi Viorel Hrebenciuc, care l-a convins pe Gigi Becali să îl ajute pe președintele AUR George Simion în campania electorală.

Liberalul Alexandru Muraru afirmă că ”misiunea” lui Hrebenciuc ar fi să adune ”undeva spre 400.000 de voturi” pentru George Simion, și să-l ajute astfel să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale cel mai probabil cu președintele PSD Marcel Ciolacu.

”Și ne aflăm în această etapă încă, în care Viorel Hrebenciuc joacă un rol important în acest plan. Cunoașteți foarte bine faptul că și prin legături de familie personale, Viorel Hrebenciuc este în momentul de față socrul doamnei Dana Budeanu, unul din influencerii cei mai importanți care susțin campania PSD și a lui Marcel Ciolacu.

Deci acest plan vizează în primul rând transferul a între 10 și 20 de voturi pe fiecare secție de votare. Sunt aproape 19.000 de secții de votare, deci asta înseamnă undeva spre 400.000 de voturi care s-ar transfera către George Simion. Fac aici precizarea că acesta este un calcul extrem de cinic pentru PSD, pentru că ei știu foarte bine că prin acest transfer de voturi, deși clamează public că este în afara logicii politice a unui partid de a transfera voturi, ei nu pierd nimic, pentru că aceste voturi nu se regăsesc nici în mandate parlamentare sau în altceva.

Știți foarte bine că după ce se încheie primul tur al alegerilor prezidențiale, totul se reia de la zero. Deci este mai puțin important cu ce scoruri au intrat în turul al 2-lea cei doi candidați și repetarea scenariului din anul 2000 devine foarte plauzibilă”. - a mai spus președintele PNL Alexandru Muraru.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult