Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sondaj la comanda PSD: Lupta rămâne strânsă între Nicușor Dan și Gabriela Firea. Pe cine vor bucureștenii în fruntea PMB

Actualul primar al Capitalei Nicuşor Dan, independent susţinut de Alianţa Dreapta Unită, ocupă primul loc în topul opţiunilor pentru Primăria Generală, urmat de Gabriela Firea (PSD), relevă un sondaj Avangarde realizat la comanda PSD.

Conform sondajului, actualul primar Nicuşor Dan este creditat cu 28,6% din intenţiile de vot pentru Primăria Capitalei (PMB). Pe locul al doilea, la mică distanţă, se situează candidatul PSD Gabriela Firea - 26,5%, urmată de Cristian Popescu - Piedone (PPUSL) - 15,2% şi de Sebastian Burduja (PNL) - 13,8%.

Sondajul a fost realizat la comanda PSD, în perioada 29 mai - 2 iunie pe un eşantion de 1150 de subiecţi, reprezentativ pentru populaţia adultă (18+) a Municipiului Bucureşti. Sondajul a fost realizat prin interviuri faţă în faţă, la domiciliul subiecţilor. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,8%, potrivit News.ro.

Nicușor Dan, preferat și în aprilie

Pe 28 aprilie, Nicuşor Dan se afla pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi de Cristian Popescu Piedone - 20%, conform unui sondaj Avangarde realizat la comanda PSD, care indica şi că 42% dintre bucureşteni sunt mulţumiţi de modul în care arată lucrurile în oraş.

În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), scorurile au fost: PSD - 31%, Alianţa Dreapta Unită - 25%, PNL - 20%. La alegerile europarlamentare, Alianţa PSD-PNL ar obţine în Bucureşti 50%, urmată, la mare distanţă, de Alianţa Dreapta Unită, cu 26%, şi de AUR, cu 11%. Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi consideră că decizia alianţei PSD-PNL de a-l schimba pe candidatul comun, Cătălin Cîrstoiu, a fost o decizie bună.

Citește și
Alegeri Romania
Cine este favoritul caselor de pariuri pentru câștigarea Primăriei Capitalei. Surpriza de pe locul doi

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult