Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rezultate parțiale la Primăria Alba Iulia. Actualul edil Gabriel Pleşa (PNL) câştigă un nou mandat

Actualul edil al municipiului Alba Iulia Gabriel Pleşa (PNL) câştigă un nou mandat la Primărie, conform rezultatelor parţiale.

După numărare a 89% din voturi, cursa pentru Primăria Alba Iulia mărie este câştigată de Gabriel Pleşa de la PNL cu 49% din voturi (10.315 voturi).

El este urmat de candidatul PSD Voicu Vuşcan, cu 20,41% (4.294 voturi).

Au fost numărate 21.030 de voturi valabil exprimate.

Primarul Gabriel Codru Pleşa a intrat în campania electorală ca suspect de plagiat şi a încheiat-o ca plagiator dovedit.

Cu o lucrare de doctorat pe tema pieţei muncii în judeţul în care este primar şi un titlul obţinut în ani 2000, Pleşa a evitat mereu să vorbească despre acuzaţiile care i s-au adus.

Comisia de Etică Universitară din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucureşti, recent, a confirmat plagiatul în cazul tezei de doctorat realizată în anul 2006 pe tema „Utilizarea raţională a forţei de muncă în judeţul Alba”.

Citește și
Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu
Alegeri locale în Bacău. Actualul primar Lucian Viziteu ar fi câștigat un nou mandat

Zeci de pagini, reprezentând peste 40% din întreaga lucrare, au fost copiate dintr-o lucrare a unui profesor de la Universitatea Babeş Bolyai, din teza de doctorat a altei persoane, dar şi dintr-un document al Guvernului, fără ca vreuna din cele trei surse să fie citată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult