Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Candidat la Primăria Iași, obligat să scoată de pe rețelele sociale un clip electoral ”denigrator”. Ce apare în acesta VIDEO

Un candidat la Primăria Iași este obligat de Biroul Electoral să scoată de pe rețelele sociale un clip electoral considerat ”denigrator”, în care apare alături de un manechin cu fața actualului primar, Mihai Chirica.

Biroul Electoral Iași a emis o decizie prin care îl obligă pe candidatul Marius Bodea (Alianța Dreapta Unită - ADU) la funcția de primar să șteargă clipuri electorale postate pe rețele sociale în care apare alături de un manechin cu fața lui Mihai Chirica, actualul primar al municipiului capitală de județ, scrie Ziarul de Iași.

În câteva clipuri de pe TikTok, Bodea se plimbă prin oraș cu un manechin ce îl înfățișează pe Mihai Chirica (candidat PNL). Candidatul ADU a mers cu manechinul în zone în care actualul primar a promis diverse proiecte, dar pe care nu le-a realizat.

Biroul Electoral consideră videoclipurile ”defăimătoare”

„(Aceste, n.r.) clipuri utilizează imaginea și vocea candidatului PNL la funcția de primar, dl Mihai Chirica, și au un caracter defăimător la adresa unui competitor electoral, contrar dispozițiilor art. 65 alin. 3 și 6 din Legea 115/2015, încalcă scopul strict informativ al campaniei electorale, impunându-se transmiterea mesajului electoral într-o manieră care să respecte dispozițiile legale anterior menționate și să nu aibă caracter denigrator la adresa nici unui competitor electoral”, se arată în decizia biroului electoral.

Decizia biroului electoral nu este definitivă și poate fi contestată, în termen de 48 de ore, la Biroul Electoral Județean.

Citește și
spaga
O funcționară din Iași a spus judecătorilor că lua mită ”în disperare de cauză”, ca să dea înapoi șpăgile primite anterior

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult