Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Campionatul balcanic de dresaj ecvestru în România

Balkan Dressage Championship, cea mai importantă competiție de dresaj ecvestru din această zonă a Europei, a avut loc în weekendul 15-18 septembrie, în județul Prahova, localitatea Băicoi.

Evenimentul a avut loc la Phoenix Riders Club Băicoi – o baza hipică recent inaugurată în cadrul unui proiect de anvergură al familiei Apostolescu, prin bunavoința căreia întregul centru sportiv a fost pus la dispoziția Federației Ecvestre Română, gazda campionatului.

Dotările excepționale ale bazei, o echipă tehnică internațională de top și arbitri de 5 stele împreună cu o echipă de organizare motivată au create premisele unui concurs de calitate, elitist. Cele 3 zile de competiție ecvestră au reunit participanți din șase țări – România, Bulgaria, Turcia, Grecia, Slovenia și Croația – un total de 52 de cupluri cal – călăreț.

Citește și
Spectacol oferit de cai de rasă, la Daneș. ”Au mers extraordinar, de fiecare dată ne iau prin surprindere”
Spectacol oferit de cai de rasă, la Daneș. ”Au mers extraordinar, de fiecare dată ne iau prin surprindere”

Balkan Dressage Championship s-a bucurat de prezența unui juriu de prestigiu internațional - Henning Lehrmann și Elke Ebert (Germania), Clive Halsall (Marea Britanie), Eva Maria Vint-Warmington (Estonia) și Carlos Lopes (Portugalia) -, care i-a desemnat pe cei mai buni atleți la 4 categorii de vârstă – copii, juniori, tineret și seniori. Echipa de arbitri a evenimentului are în palmares cele mai mari competiții de dresaj la nivel mondial.

Prezenti la eveniment au fost si d-nul Teodor Sheytanov, presedinte Federatia Ecvestra Europeana, d-na Marilena Mladin, presedinta FER d-nul Claudiu Selistean Secretarul Federatiei Ecvestre Romane.

Comentatorul evenimentului a fost d-nul Sturmey Spencer, reputatul commentator de evenimente ecvestre. România a obținut următoarele medalii (individual cal-calaret/pe echipe):

- Aur la proba de copii pentru Alexandrescu Irina cu calul Donabella Zodiac Casino - Castigatoare la proba de tineret :Caba Iulia cu calul Csillogo - Aur la proba de seniori pentru Paliciuc Daria Maria cu calul Everton - Argint pentru Echipa României la proba echipe junior ( Daria Ilie, Catalina Sfetea si Ruxandra Ursache) - Aur pentru Echipa României la proba echipe seniori (Sorin Alexandrescu- antrenorul echipei nationale si seful lotului , Daria Paliciuc, Selina Alexandrescu si Cristina Calin-Thompson)

 

Evenimentul s-a desfășurat sub egida European Equestrian Federation (EFF), International Equestrian Federation (IEF), Federației Ecvestre Române si Ministerului Tineretului și Sportului.

Sponsorii evenimentului: Phoenix Riders Club, Doppelherz România, Rock Drill, Wavemaker, Apan Auto Leasing, Aerotravel, Magazinul cailor, Select Leasing.

Organizator: Asociatia Ecvestra Hipohouse

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult