DUEL PENTRU CASA ALBA. Obama si Romney, ultima dezbatere inainte de alegeri, LIVE de la 4:00 pe Voyo

Dată publicare: 22-10-2012 08:34
Dată actualizare: 27-10-2012 16:02


Tema va fi acum politica externa a Statelor Unite. Mai sunt doua saptamani pana la alegeri, iar cei doi candidati sunt umar la umar in sondaje.

VOYO.ro va transmite LIVE aceasta dezbatere incepand cu ora 4:00

Asa ca dezbaterea care va avea loc la noapte ar putea fi una din ultimele lor sanse de a castiga voturile alegatorilor nehotarati din statele cheie.

Confruntarea va avea loc la Boca Raton, in Florida. Mitt Romney s-a instalat acolo in urma cu cateva zile, ca sa puna la punct planul de lupta. A profitat de ocazie si a mers si la plaja, unde s-a intalnit cu membrii echipei sale de campanie.

Barack Obama a ales, in schimb, sa-si pregateasca "atacul" la resedinta prezidentiala de la Camp David. A declarat deja ca este sigur de victoria lui.

"Aceasta dezbatere va fi diferita, deoarece subiectul este politica externa. Mare atentie: noi il avem pe Bin Laden!", a declarat actualul presedinte al SUA.

Obama a trecut in portofoliu si retragerea fortelor armate din Irak si debutul tranzitiei in Afghanistan.

Cel mai probabil, Romney se va folosi, inca o data, de atentatul de luna trecuta, din Libia, soldat decesul a patru diplomati americani, pentru a-l ataca pe Barack Obama.

Faptul ca partidul republican nu a stabilit un program clar pe plan extern ar putea fi insa o problema pentru Romney.

Iar toata lumea stie deja ca economia este marea slabiciune a lui Romney, nu diplomatia sau politica internationala.

Multi dintre alegatorii americani gandesc la fel, mai ales acum, in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic. Asa ca nu se stie, deocamdata, cat de mult va influenta sondajele confruntarea de luni noapte.


VIDEO PROTVPLUS.RO