Alegeri SUA 2012. Barack Obama, "avantajat" de uraganul Sandy. Campania electorala, BLOCATA

30-10-2012 08:38

Atat presedintele Barack Obama, cat si republicanul Mitt Romney au fost nevoiti sa isi anuleze evenimentele programate in state-cheie pentru soarta alegerilor din 6 noiembrie.

Pana sa ajunga pe Coasta de Est, Uraganul Sandy a lovit in plin campania pentru Casa Alba.

Cursa prezidentiala a "inghetat" pur si simplu in ultimele zile, ceea ce, cred unii comentatori, l-ar putea avantaja pe presedintele in exercitiu.

Uraganul Sandy l-a obligat pe candidatul democrat Barack Obama sa renunte la turneul prin tara si sa isi reia atributiile de presedinte in exercitiu. Iar desfasurarea impresionanta de forte si mobilizarea exemplara a echipajelor i-ar putea aduce voturi pe ultima suta de metri.

Republicanii nu au pierdut insa ocazia de a aminti ca in alte situatii de criza, presedintele nu a fost la fel de prompt: "Observati ca si-a anulat turneul de campanie din cauza uraganului. Nu a facut acelasi lucru insa si in cazul atentatului din Benghazi".

Cu doar 8 zile ramase pana la alegeri, cei doi candidati aflati in lupta pentru Casa Alba au renuntat la intalnirile cu alegatorii, pentru a nu ingreuna munca autoritatilor. Chiar si asa, in locurile unde vor fi amplasate sectiile de votare, se fac pregatiri pentru eventuale situatii de urgenta.

Spre deosebire de Obama, implicat direct in operatiunile legate de trecerea uraganului Sandy, republicanul Mitt Romney nu poate decat sa astepte si sa transmita mesaje de sustinere celor afectati.

"Stiu ca acum o parte din populatia tarii este putin ingrijorata din cauza furtunii care este pe cale sa loveasca coasta de est. Gandurile si rugaciunile noastre se indreapta acum catre ei",a declarata acesta.

In plus, republicanii au organizat la sediile de campanie colecte si au pus la dispozitia sinistratilor un autobuz folosit de Mitt Romney in turneul electoral. Ba chiar au creat si un blog cu sfaturi pentru cei aflati intr-o situatie de urgenta.


VIDEO PROTVPLUS.RO