Rezultate finale alegeri locale 2012 Cluj. Emil Boc a redevenit primar: "Un ochi rade, altul plange"

Ultima actualizare: 06-11-2012 03:28

Candidatul PDL Cluj la Primaria Cluj-Napoca, Emil Boc, redevine primar, obtinand 40,03% din voturi. El a castigat alegerile datorita a 1.423 de voturi, dupa una dintre cele mai stranse curse electorale de la aceste alegeri locale.

Fostul premier Emil Boc, presedinte al PDL, a redevenit primar al municipiului Cluj-Napoca. El a obtinut 40,03 % din voturi, in timp ce contracandidatul sau de la USL, Marius Nicoara, a obtinut 38,97 %, potrivit rezultatelor furnizate de Biroul Electoral Municipal.

Vedeti AICI toate rezultatele finale din alegerile locale.

Presedintele Biroului Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca, judecatorul Petru Urs, a declarat ca diferenta dintre cei doi este de 1.423 de voturi. Numarul voturilor valabil exprimate a fost de 134.058.

Fostul premier Emil Boc a declarat, luni seara, ca ii este foarte greu sa-si gaseasca cuvintele si ca acum cea mai frumoasa expresie este cea din popor, ca "un ochi rade, altul plange", referindu-se la pierderea CJ de catre Alin Tise. "Imi este foarte greu sa-mi gasesc acum cuvintele. Cea mai frumoasa expresie este cea din popor, ca «un ochi rade, altul plange»".

Liderul PDL a afirmat ca a aflat rezultatele pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj si ca, "din nefericire", candidatul PDL Alin Tise a pierdut la cateva sute de voturi fiind devansat de candidatul USL, Horea Uioreanu. "Viata politica nu se sfarseste o data cu rezultatele acestor alegeri. Ii multumesc lui Tise pentru efortul extraordinar facut in aceasta perioada pentru a moderniza Cluj-Napoca si judetul Cluj. Ii felicitam pe invingatori", a declarat Boc.

El a multumit clujenilor pentru "imensa onoare" pe care i-au acordat-o, adaugand ca, in acelasi timp, resimte si o mare responsabilitate si ca, impreuna cu echipa PDL, va pune in practica proiectele anuntate in campanie pentru a schimba in bine fata Clujului, in conditiile in care au demonstrat ca pot face acest lucru.

Fostul premier Emil Boc, redevenit primar al municipiului Cluj-Napoca, a spus ca, in opinia sa, cheia pentru dezvoltarea municipiului Cluj-Napoca o reprezinta atragerea de fonduri euroepene. "Vom apasa pedala absorbtiei fondurilor europene", a spus Boc. Acesta a recunoscut ca a existat o problema de natura penala, dar a spus ca acest lucru nu inseamna ca orasul nu a fost bine administrat si ca nu s-a dezvoltat.

Presedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca in urma numaratorii paralele facute pe baza proceselor-verbale, si candidatul PDL la sefia Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a obtinut mai multe voturi pe municipiu decat cel al USL, Horea Uioreanu.

Ulterior, candidatul USL la Primaria Cluj-Napoca, Marius Nicoara, a acuzat, luni, PDL si pe candidatul formatiunii, Emil Boc, de savarsirea de fraude la alegerile locale si a sesizat Biroul Electoral Municipal (BEM), cerand renumararea voturilor in 12 sectii de votare.

Nicoara a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca USL Cluj contesta modul in care PDL si fostul prim-ministru au inteles sa organizeze alegerile la Cluj. "Frauda a fost majora peste noapte. USL Cluj contesta modul in care PDL si fostul prim-ministru au inteles sa organizeze alegerile la Cluj. Am descoperit in ultimele ore tehnici de furt ale alegerilor locale de catre Emil Boc si echipa sa. Intre orele 3.30 si 5.30 au circulat taxiuri la sectii, nesunate de presedintii sectiilor de votare, taxiuri care veneau si asteptau.

Presedintii stiau ca trebuie sa iasa, se urcau in taxiuri neinsotiti de nimeni si modificau pe drum procesele-verbale, predandu-le ilegal la BEM. Avem documente aprobate de BEM in care apar diferente de 200 de voturi. Am cerut BEM renumararea voturilor din 12 sectii de votare in care s-a aflat Emil Boc. Emil Boc a fortat o frauda si a protejat-o. Fraudarea a fost masiva", a spus Nicoara.

Candidatul USL a afirmat ca Uniunea cere si renumararea voturilor anulate de la mai multe sectii de votare.

In replica, intr-un comunicat de presa transmis luni dupa-amiaza, Emil Boc spune ca regreta ca Marius Nicoara "recurge la astfel de arme nedemne si nepotrivite cu statutul unui candidat la Primaria Cluj-Napoca".

"Emil Boc respinge in totalitate acuzatiile lansate de candidatul USL, care nu au nimic de a face cu adevarul. Candidatul PDL regreta faptul ca domnul Nicoara recurge la astfel de arme nedemne si nepotrivite cu statutul unui candidat la Primaria municipiului Cluj-Napoca si, de asemenea, faptul ca domnia sa nu stie sa accepte cu demnitate infrangerea intr-o competitie democratica, preferand sa arunce cu acuzatii neintemeiate", se arata in documentul citat.

Duminica seara, exit poll-urile il indicau pe Marius Nicoara castigator al alegerilor pentru primaria Cluj-Napoca.
La alegerile locale din urma cu patru ani, Emil Boc castiga la Cluj cu peste 75 % la suta, fiind urmat de candidatul de atunci al UDMR, Laszlo Attila, care obtinuse sub 8 la suta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO