Ponta spune ca s-a convenit cu Barroso ca raportul MCV sa nu fie facut public in campania electorala

Ultima actualizare: 10-11-2012 00:53
Ponta si Barosso

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca s-a convenit cu presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, ca raportul privind MCV-ul in justitie sa nu fie prezentat public in perioada campaniei electorale, pentru a nu fi folosit politic.

El a aratat ca a discutat situatia MCV cu presedintele Traian Basescu, iar pentru misiunea de evaluare a CE, care are loc in aceste zile, ministrul Justitiei, "ca ministru independent politic", trebuie sa raspunda cat mai cuprinzator intrebarilor din partea Executivului comunitar, urmand ca raportul sa fie prezentat la sfarsitul anului.

Intrebat despre posibilitatea amanarii raportului, Ponta a aratat ca decizia apartine CE, dar documentul nu va fi facut public in campania electorala.

"Decizia nu apartine Romaniei, decizia apartine Comisiei Europene. Ceea ce este absolut sigur si este convenit cu presedintele Comisiei Europene este faptul ca nu se va face niciun raport in campanie electorala, pentru a nu fi folosit de o parte sau alta, pentru ca pana la urma raportul priveste Romania, nu priveste PDL, USL. Cand anume va fi, daca va fi la sfarsitul anului sau la inceputul anului, este o decizie care apartine doar Comisiei Europene", a spus Ponta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO