Alegerile la Curcani si Rasmiresti s-au incheiat fara incidente

Alegeri in Curcani

Alegerile locale desfasurate, duminica, in comuna calaraseana Curcani si in localitatea Rasmiresti, din judetul Teleorman, s-au incheiat, duminica seara, la ora 21.00, fara incidente.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Calarasi, inspector Mihaela Stan, la Curcani alegatorii s-au comportat in mod civilizat si nu au fost semnalate incidente, comparativ cu turul desfasurat in 10 iunie.

"Au fost in zona suficiente efective de politisti si jandarmi pentru ca situatia sa nu degenereze, iar fortele de ordine au tinut situatia sub control. Oamenii au inteles ca se poate vota in liniste, nu au fost probleme, in acest moment a inceput numaratoarea voturilor rezultate in urma turului de scrutin repetat desfasurat la Curcani", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Calarasi, inspector Mihaela Stan.

Si in comuna teleormaneana Rasmiresti procesul electoral s-a incheiat fara incidente, alegerile desfasurandu-se fara probleme din partea alegatorilor si in urma cu doua saptamani.

In aceasta localitate, turul de scrutin pentru primar a fost repetat dupa ce Biroul Electoral Central a luat in considerare reclamatia Aliantei pentru Teleorman care a contestat rezultatul alegerilor, in conditiile in care candidatul acestei formatiuni a pierdut la doar patru voturi. Reprezentantii acesteia sustin ca in urna pentru primari erau sase buletine in plus fata de numarul de alegatori prezenti la urne, respectiv au votat 647 de persoane, s-au numarat 653 de buletine de vot, 633 fiind valide, iar 20 fiind nule.

Citește și
legatorii din Curcani, judetul Calarasi
Biroul Electoral Central: Alegerile locale se vor repeta in 5 localitati
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Pentru functia de primar al comunei Rasmiresti au candidat: Stan Briceag, de la Alianta pentru Teleorman, formata din Partidul Democrat Liberal si Partidul Taranist Crestin Democrat, Ion Multescu - Uniunea Social Liberala, Niculae Multescu - Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, si Florin Laurentiu Cazacu, de la Partidul Poporului - Dan Diaconescu.

La alegerile din 10 iunie, primul a fost Ion Multescu (USL), primarul in exercitiu, cu 224 de voturi, pe locul al doilea fiind Stan Briceag, de la Alianta pentru Teleorman, viceprimarul in exercitiu al comunei, cu 220 de voturi.

Frauda a fost semnalata doar in ceea ce priveste alegerile pentru functia de primar, in urnele cu voturi pentru presedintele Consiliului Judetean Teleorman si pentru alegerea consilierilor judeteni sau locali numarul de buletine de vot introduse in urna fiind in concordanta cu numarul de electori care s-au prezentat la vot.

Din cei noua consilieri ai Consiliului Local Rasmiresti, trei sunt de la APT, trei de la USL si trei de la PP-DD, conform rezultatelor inregistrate si validate la alegerile din 10 iunie.

Comuna Rasmiresti are in componenta doua sate, Rasmiresti si Ludaneasca, si este situata in partea de nord-est a judetului Teleorman, la o distanta de 25 de kilometri de Alexandria, avand o populatie de peste o mie de oameni.

La Curcani, in judetul Calarasi, sunt aproximativ 4.200 de oameni cu drept de vot si patru candidati, iar pe 10 iunie s-au prezentat la urne aproximativ 2.800 de alegatori.

Biroul Electoral Central a decis reluarea alegerilor in localitate dupa scandalul izbucnit in 10 iunie, cand scrutinul a fost intrerupt mai multe ore, dupa ce candidatul unei formatiuni, alaturi de sapte persoane, au patruns in cele trei sectii de votare si au distrus urnele cu buletine, invocand o frauda electorala, iar aproximativ 150 de persoane s-au revoltat in fata scolii, imbrancindu-se cu jandarmii, motivand ca alegerile sunt ilegale.

IPJ Calarasi a deschis o ancheta si i-a identificat pe cei opt agresori, care au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Ulterior, a fost depusa la BEC o cerere de anulare a alegerilor din comuna Curcani, solicitare care a fost aprobata.

in comuna Curcani s-au confruntat pentru a castiga mandatul de primar patru candidati: Aurica Gazu (USL), stefan Fileata (APC), Eugen Marian Enciu (PP-DD) si Viorel Petre (Forta Civica).

Pentru cei 4.260 cetateni cu drept de vot din comuna au fost amenajate trei sectii de votare.

Luni dimineata, in localitatile Curcani si Rasmiresti numaratoarea voturilor era in desfasurare.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Primarii din Vest se pregatesc sa depuna juramantul si sa preia fraiele administratiei locale
Primarii din Vest se pregatesc sa depuna juramantul si sa preia fraiele administratiei locale

La aproape doua saptamani de la alegerile locale, primarii din Vestul tarii se pregatesc sa depuna juramantul de investire si sa preia fraiele administratiilor locale.

Biroul Electoral Central: Alegerile locale se vor repeta in 5 localitati
Biroul Electoral Central: Alegerile locale se vor repeta in 5 localitati

Biroul Electoral Central s-a intrunit miercuri seara intr-o sedinta in care vor fi discutate noi cereri de anulare a alegerilor.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.