Alegeri locale 2012. Primarul din Moieciu Nicoale Clinciu (PSD) castiga un nou mandat

Ultima actualizare: 05-11-2012 09:38
Alegeri

Primarul PSD din localitatea brasoveana Moieciu, Nicoale Clinciu, a castigat alegerile cu 47,28 la suta din voturi, fiind urmat de Ionita Mircea Manea (PNL), la o diferenta de 97 de voturi.

La scrutinul din 10 iunie ei au fost despartiti de doar doua voturi, existand suspiciuni de frauda alectorala.

La Moieciu, prezenta la vot a fost de 76,94%, cu 3.976 de locuitori, potrivit datelor furnizate de directorul Directiei Judetene de Statistica Brasov, Ion Popescu.

Numarul voturilor valabil exprimate a fost de 2.961, primarul Nicolae Clinciu (PSD) obtinand 1.400 de voturi, respectiv 47,28 la suta. El a fost urmat de Ionita Mircea Manea (PNL), cu 1.303 voturi (44 la suta) si de Gheorghe Danut Darie, cu 201 voturi (6,79 la suta).

"Alegerile s-au desfasurat fara probleme. Am avut o colaborare foarte buna si cu politia si jandarmii si totul a decurs foarte bine. Am fost si in inspectie intre orele 18.00 si 22.00 si colegii s-au mobilizat, iar la ora 02.00 toate situatiile au fost predate la Biroul Electoral Judetean", a spus Elena Hach, presedintele BEJ Brasov.

La Moieciu au fost reluate alegerile dupa ce Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit ca in 10 iunie au existat suspiciuni de frauda, in urma unei sesizari a PNL care a cerut anularea rezultatelor si reluarea scrutinului.

La scrutinul din 10 iunie, primarul in exercitiu Nicolae Clinciu (PSD) a castigat alegerile in fata contracandidatului sau, Ionita Manea (PNL), cu doar doua voturi in plus.

Problema a fost semnalata dupa ce pe trei buletine de vot, validate in favoarea lui Clinciu, stampila nu se vedea foarte clar. Initial, voturile au fost validate, insa Biroul electoral de circumscriptie locala Moieciu a decis sa anuleze cele trei buletine, fapt care a schimbat clasamentul si l-a adus pe Ionita Manea de la minus doua voturi la un vot in plus fata de Clinciu.

In schimb, reprezentantii PSD au reclamat faptul ca alte patru buletine (unul pentru Nicolae Clinciu si trei pentru Ionita Manea) nu aveau stampila de control, ceea ce atragea nulitatea acestora.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO