Biroul Electoral Central: Alegerile locale se vor repeta in 5 localitati

Ultima actualizare: 05-11-2012 07:41
legatorii din Curcani, judetul Calarasi

Biroul Electoral Central s-a intrunit miercuri seara intr-o sedinta in care vor fi discutate noi cereri de anulare a alegerilor.

Intrebat cand vor fi anuntate rezultatele finale ale scrutinului, purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a declarat ca BEC mai asteapta rezultatele din doua judete.

"Sunt Prahova si Teleorman. Dupa stiinta noastra, au asteptat sa se solutioneze contestatiile depuse la judete ca sa poata sa comunice BEC situatia centralizata a rezultatelor, urmand sa facem, dupa aceea, comunicatul privind rezultatele finale ale alegerilor din 10 iunie.", a spus Muhulet.

El a aratat ca, in noua sedinta, membrii BEC vor analiza si vor solutiona mai multe cereri de anulare a alegerilor pentru frauda venite "mai tarziu".

Dupa o sedinta de miercuri dupa-amiaza, BEC a anuntat repetarea scrutinului in 5 localitati. Astfel, in orasul Mangalia si in comuna Curcani vor fi reluate alegerile pentru functiile de primar si pentru consiliile locale. De asemenea, la Moeciu, Rasmiresti (Teleorman) si Tarnova (Arad) se repeta scrutinul pentru functia de primar.

Motivele invocate pentru anularea alegerilor pentru primar sau consilii locale in cele cinci localitati au fost prelungirea votarii dupa ora 21.00, deschiderea urnei speciale inainte de inchiderea votarii, neconcordante in procesele verbale sau distrugerea urnelor de vot, cum s-a intamplat in comuna Curcani, judetul Calarasi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO