Biroul Electoral Central: Alegerile locale se vor repeta in 5 localitati


Ultimul update: Luni 05 Noiembrie 2012 07:41
Data publicarii: Joi 14 Iunie 2012 08:57
Categorie: Alegeri Locale 2012
legatorii din Curcani, judetul Calarasi

Biroul Electoral Central s-a intrunit miercuri seara intr-o sedinta in care vor fi discutate noi cereri de anulare a alegerilor.

Intrebat cand vor fi anuntate rezultatele finale ale scrutinului, purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a declarat ca BEC mai asteapta rezultatele din doua judete.

"Sunt Prahova si Teleorman. Dupa stiinta noastra, au asteptat sa se solutioneze contestatiile depuse la judete ca sa poata sa comunice BEC situatia centralizata a rezultatelor, urmand sa facem, dupa aceea, comunicatul privind rezultatele finale ale alegerilor din 10 iunie.", a spus Muhulet.

El a aratat ca, in noua sedinta, membrii BEC vor analiza si vor solutiona mai multe cereri de anulare a alegerilor pentru frauda venite "mai tarziu".

Dupa o sedinta de miercuri dupa-amiaza, BEC a anuntat repetarea scrutinului in 5 localitati. Astfel, in orasul Mangalia si in comuna Curcani vor fi reluate alegerile pentru functiile de primar si pentru consiliile locale. De asemenea, la Moeciu, Rasmiresti (Teleorman) si Tarnova (Arad) se repeta scrutinul pentru functia de primar.

Motivele invocate pentru anularea alegerilor pentru primar sau consilii locale in cele cinci localitati au fost prelungirea votarii dupa ora 21.00, deschiderea urnei speciale inainte de inchiderea votarii, neconcordante in procesele verbale sau distrugerea urnelor de vot, cum s-a intamplat in comuna Curcani, judetul Calarasi.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16