Oarba dupa ce a luat tratament impotriva gripei noi, desi nu era bolnava

Ultima actualizare: 29-03-2012 08:18
medicamente

O tanara din Marea Britanie si-a pierdut vederea, dupa ce a facut o reactie adversa la un medicament antiviral, informeaza Daily Mail.

Samantha Millard, o adolescenta de 19 ani, din Oxford, a sunat la linia verde a Serviciului Public de Sanatate. A fost sfatuita sa ia tratament impotriva gripei noi. Nu a apucat sa ia decat trei din cele 10 tablete recomandate.

Daily Mail relateaza ca tanara a facut o puternica reactie adversa. In decursul a catorva ore, intregul ei corp s-a umplut de basici si de rani atat de dureroase, incat parul ei lung a trebuit sa fie taiat. Fata a dezvoltat, practic sindromul Stevens Johnson, adica necroliza epidermica. Trei dintr-un milion de oameni fac aceasta reactie adversa care are o rata de mortalitate de 15%.

Toxinele produse de acest sindrom au facut ca Samatha sa-si piarda pana la urma vederea.

Boala a desfigurat-o, practic, iar acum nu mai poate iesi din casa fara ochelari de soare si palarie.

Dupa ce a stat o luna internata in spital si a fost supusa mai multor analize, adolescenta a aflat de la medici ca nici macar nu fusese bolnava de gripa noua.

Mama fetei, Debbie Van Horenbeeck, cauta acum o calea legala pentru ca cei vinovati sa fie pedepsiti. Ea considera ca medicamentul administrat nu a fost suficient testat. Femeia sustine ca cei de la Serviciul de Sanatate Publica nu au informat-o pe fiica ei despre efectele adverse la care se expune, daca urmeaza tratamentul impotriva gripei noi.

Medicii sunt sceptici in ceea ce priveste sansele ca Samantha sa-si mai recapete vederea.

Cazul Samanthei seama izbitor cu cel al unei alte tinere, de data aceasta suedeza, care a ramas desfigurata dupa ce a luat un medicament impotriva racelii.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO