Gripa noua: 6 scoli inchise in Capitala! La Iasi, elevii isi fac masti!


Ultimul update: Marti 27 Martie 2012 06:13
Data publicarii: Vineri 06 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Ultimele Informatii

Gripa a gonit din clasa elevii, dar si profesorii, fie ca vorbim despre cei din Arad, Galati sau Bucuresti. Un dascal si cinci elevi din Dorohoi au contractat virusul, la fel ca si un profesor de limba germana din Targu Mures.


DOROHOI

Vineri seara s-a anuntat suspendarea cursurilor la Seminarul Teologic Dorohoi, dupa ce s-a confirmat ca un profesor si cinci elevi au gripa AH1N1.

TARGU MURES

O scoala s-a inchis si la Targu Mures. Institutul Cantacuzino a confirmat infectarea cu virusul gripal A H1N1 in cazul unui profesor de limba germana de la Colegiului Economic Transilvania.

Dascalul a participat la sfarsitul saptamanii trecute la intalnirea de la Sinaia, unde a fost descoperit focarul de gripa. El a fost internat la Clinica de Boli Infectioase din Targu Mures.

Toti elevii au fost consultati de medicii scolari. La Colegiu se va face dezinfectia intregului mobilier, a pardoselilor, a usilor si a intregii cladiri. Cei peste 1.000 de elevi si 100 de cadre vor reveni la scoala abia miercuri.

ARAD

La ora 11, din toate scolile din Arad lipseau 2.500 de elevi. Alarmati de cifra, medicii au mers de urgenta in controale, crezand ca scolarii sunt toti bolnavi de gripa. Au aflat ca in multe unitati niciun absent nu anuntase dirigintele ca s-ar simti rau.

BUCURESTI

In Bucuresti, cursurile sunt suspendate in sase scoli. Unii directori au gasit insa solutii pentru ca elevii sa nu piarda orele. De exemplu, la Scoala Americana, 370 de copii stau acasa si tin cursurile... la distanta.

GALATI

Tot intr-o scurta vacanta vor sta si 17.000 de studenti de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati, dupa ce au aflat ca o colega are virusul AH1N1.

IASI

Orice masura, doar sa nu se raspandeasca si mai rau virusul. Pe acelasi principiu au mers si elevii unui colegiu tehnic din Iasi, care invata croitorie si care s-au apucat sa-si faca singuri masti de protectie.

La Iasi, in ultimele 24 ore au mai fost confirmate patru cazuri de infectare, asa ca alte trei clase au ramas goale.

Gripa noua AH1N1: 364 de romani sunt in tratament, 818 cazuri in total!

Tags: gripa noua, ah1n1,

Vaccinul impotriva AH1N1: de unde-l poti lua, cat costa, cat de sigur e?
Trei scoli au fost inchise in ultimele 24 de ore din cauza AH1N1
Sapte noi cazuri de gripa AH1N1 in Dolj, patru dintre bolnavi sunt elevi
VIDEO PROTVPLUS.RO