Secretul bomboanelor de ciocolata cu sfecla. Retetele mostenite in familia maestrilor ciocolatei din Romania
Articol prezentat de Samsung. Ne-am obisnuit cu ideea ca maestrii ciocolatieri sunt doar in Elvetia sau Belgia.
Ati ramane uimiti sa aflati ca unul dintre ei traieste in Bucuresti. Aceasta e povestea unui om la puterea a 5-a, poveste care va poate aduce un Samsung Galaxy S5.
Razvan Giurcaneanu a lucrat vreme de 20 de ani in lumea filmului si a publicitatii. Intr-o zi, insa, in 2012, a decis sa faca altceva, sa isi urmeze pasiunea. Si si-a amintit cu cata placere lucra in laboratorul de ciocolaterie al bunicului sau pe vremea cand era copil.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Bunicul Jean a inceput ca baiat de pravalie la o cofetarie din Iasi, tocmai in 1921. A muncit mult si a devenit mester cofetar, apoi si-a deschis o pravalie cu bomboane de ciocolata, "La Jean". Si daca acum 50 de ani bunicul sau ii fermeca pe ieseni cu bomboanele lui, acum Giurcaneanu incanta simturile prietenilor si fostilor colegi din publicitate.
In tinerete, Razvan Giurcaneanu isi ajuta bunicul sa prepare minunatele dulciuri. Totul a inceput ca o joaca, insa mai tarziu Razvan a facut ciocolaterie pentru a se intretine la facultate. A renuntat in 1988, insa un sfert de veac mai tarziu s-a intors la adevarata sa pasiune.
De la inceputul anului 2013 Giurcaneanu lucreaza intr-un laborator mic, de 6 metri patrati. A inceput cu doua sarme de inox pe care le folosea ca sa scoate bomboanele din ciocolata topita. Apoi, treptat, si-a luat forme, doua ceaune pentru a topi ciocolata si o placa de marmura.
Productia unei bomboane poate dura si o saptamana, spune Razvan Giurcaneanu. Si asta pentru ca a pastrat de la bunicul Jean modul artizanal de lucru, din interiorul bomboanei catre exterior. Nu a studiat foarte multe despre imbinarea aromelor, dar experimenteaza retete noi: de pilda, bomboane de ciocolata cu sfecla. Le testeaza pe familie si pe prietenii apropiati.
Chiar daca inca experimenteaza, Razvan este foarte grijuliu atunci cand face bomboane. Temperatura este intotdeauna controlata in micul sau laborator. A invatat tainele tuturor fructelor si mirodeniilor pe care le foloseste pentru a le imbina cu ciocolata.
Daca vreti sa aflati unde se gasesc bomboanele lui Razvan Giurcaneanu si de ce se descrie drept un "lautar al ciocolatei", intrati pe site-ul dedicat Oamenilor la puterea a 5-a, unde veti gasiti si alte povesti ale unor romani pasionati. Iar daca le votati pe cele care v-au impresionat cel mai mult puteti castiga si un smarthphone Samsung Galaxy S5.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.