(P) Tot ce trebuie să știi despre admiterea la Universitatea Româno-Americană în 2024

p

Universitatea Româno-Americană a deschis perioada de înscriere online pentru anul universitar 2024-2025 la programele de licență și masterat.

Viitorii studenți se pot înscrie pe platforma dedicată admiterii până pe 24 iulie 2024 pentru programele de Licență și până pe 25 iulie 2024 pentru programele de Masterat.

Candidații au posibilitatea să se înscrie și fizic, direct la sediul Universității Româno-Americane, Bulevardul Expoziției 1B, București, în perioada 8 – 24 iulie 2024 la programele de licență, respectiv 8 - 25 iulie 2024 la programele de masterat. Atât pentru licență, cât și pentru masterat, concursul de admitere va avea loc în data de 26 iulie. Rezultatele vor fi comunicate în cel mult 2 zile calendaristice (licență), respectiv 4 zile (masterat), de la data concursului, la sediul Universității, dar și online în secțiunea dedicată de pe website.

Universitatea Româno-Americană este singura universitate privată din România care oferă locuri fără taxă pentru 20% din numărul studenților înmatriculați la programele de licență și 10% din numărul celor înmatriculați la programele de masterat cu predare în limba română, pe bază rezultatelor academice de la admitere.

Citește și
De ce criminalul Ion Rîmaru a strigat, înainte de a fi împuşcat: „Să fie adus aici tata!”

Admiterea la studiile de licență este adaptată la domeniile de specialitate, precum și la pregătirea candidaților. La Universitatea Româno-Americană, admiterea la programele de licență în limba română, se face cu luarea în calcul a mediei de bacalaureat (50%) și a unui Atestat/Certificat (50%) eliberat de instituțiile de învățământ preuniversitar și recunoscute de Ministerul Educației sau atestate recunoscute instituțional în unul dintre domeniile economie, informatică, limba română sau limbi străine.

Candidații care nu dețin atestate, vor susține o Probă de Concurs ce constă într-un Eseu sau Interviu online (la alegerea candidatului) privind motivația alegerii Universității Româno-Americane și a domeniului de studiu (facultate / specializare). Absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat care au obținut premii I, II, III, mențiuni sau premii speciale la olimpiadele școlare naționale și/sau internaționale (recunoscute de către Ministerul Educației) pot fi admiși fără susținerea concursului de admitere, având echivalată cu 10 (zece) nota la Proba de concurs.

Admiterea la programele Facultății de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie se face cu luarea în calcul în media de admitere a mediei de bacalaureat (50%) și a probei de concurs (50%), respectiv probă de aptitudini motrice (traseu aplicativ contracronometru – 26 iulie 2024, la ora 09:00 sau la ora 16:00, la alegere, la Baza Sportivă a Universității). Pentru programul de studii „Educație fizică și sportivă”, candidații pot prezenta un atestat/certificat din domeniul sportului, limbă română sau limbi străine recunoscut de Ministerul Educației, în vederea echivalării probei de concurs.

Admiterea la programele de licență cu predare în limba engleză se face pe baza unui Interviu online în limba engleză și a documentului care atestă nivelul de cunoaștere a limbii engleze.

Admiterea la studii de masteratse face pe baza unui examen scris – eseu/proiect, elaborat în conformitate cu tematica de specialitate afișată, cu luarea în considerare a mediei de licență, în ordinea descrescătoare a mediilor finale, în limita locurilor disponibile.

Facultățile din cadrul Universității Româno-Americane

Universitatea se implică activ în dezvoltarea tinerilor din punct de vedere academic, profesional și personal, în cadrul celor șapte facultăți: Facultatea de Afaceri Internaționale, Facultatea de Drept, Facultatea de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie, Facultatea de Finanțe și Contabilitate, Facultatea de Informatică Managerială, Facultatea de Management–Marketing și Facultatea de Turism și Managementul Ospitalității.

Programe de tip dublă diplomă

Universitatea Româno-Americană oferă și programe educaționale de tip dublă diplomă în parteneriat cu University of York (UK), Northwood University (SUA), St. Francis (SUA) și University of Siena (Italia).

Cele mai noi programe educaționale de tip dublă diplomă de la Universitatea Româno-Americană, se desfășoară în parteneriat cu CITY College, University of York Europe Campus. Acest parteneriat oferă programe de studii cu predare în limba engleză pentru studii de Licență în Business Studies(Marketing)*, și de Masterat în Digital Marketing și Social Media precum și în Relații Internaționale și Studii ale Uniunii Europene. Studenții înscriși la aceste programe au oportunitatea unică de a obține două diplome recunoscute internațional: o diplomă de la Universitatea Româno-Americană și o diplomă de la University of York (Marea Britanie). Astfel, tinerii beneficiază de o experiență educațională internațională, alături de cadre didactice din străinătate și din România, fără costuri suplimentare în afară de taxa de școlarizare.

Noutatea acestui an - SkillQuest, primul escape room virtual educațional

Universitatea Româno-Americană a lansat de curând SkillQuest - primul escape room virtual educațional prin care viitorii studenți își pot identifica înclinațiile vocaționale. SkillQuest ajută la identificarea facultății potrivite profilului lor, oferindu-le totodată posibilitatea de a programa o discuție cu un reprezentant al instituției, în vederea unei consilieri personalizate. Jocul îi poartă pe tineri direct în campusul Universității, iar în baza unei parole unice obținute prin găsirea indiciilor, ei vor „debloca drumul către viitor” și vor accesa un chestionar interactiv ale cărui rezultate îi vor ajuta să pornească într-o călătorie spre succes axată pe potențialul și vocația lor.

Top 5 beneficii de a studia la Universitatea Româno-Americană:

1. Mediu multicultural: cursuri extracurriculare cu profesori internaționali și studenți din toate colțurile lumii.

2. Activități extra-curriculare: evenimente de socializare sau culturale, conferințe, ateliere susținute de reprezentanți din mediul de business, colaborări cu companii sau instituții pentru dezvoltarea abilităților și cunoștințelor.

3. Cămin-hotel în campus: 140 de camere cu baie proprie și o capacitate totală de 360 de persoane.

4. Programul ERASMUS+: oferă studenților posibilitatea de a merge la studii și programe de internship pe plan international.

5. Laboratoare, amfiteatre, săli de curs și seminar dotate cu tehnologii la standarde internaționale.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul universității.

*Program organizat după evaluare.

Articol recomandat de sport.ro
GALERIE FOTO Moment superb: ce a făcut Cristiano Ronaldo imediat după eliminarea Portugaliei de la EURO 2024
GALERIE FOTO Moment superb: ce a făcut Cristiano Ronaldo imediat după eliminarea Portugaliei de la EURO 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Frații Doroftei vând afacerile cu jocuri de noroc sub brandul Las Vegas și investesc ȋn energie regenerabilă
(P) Frații Doroftei vând afacerile cu jocuri de noroc sub brandul Las Vegas și investesc ȋn energie regenerabilă

Frații Mihai și Sorin Doroftei, cunoscuți pentru afacerile din industria jocurilor de noroc, sub brandul Las Vegas, au decis să își schimbe radical direcția de business.

(P) Din iulie firmele mai pot primi și trimite facturi doar prin e-Factura. SmartBill are rezolvarea
(P) Din iulie firmele mai pot primi și trimite facturi doar prin e-Factura. SmartBill are rezolvarea

Din Iulie 2024 e-Factura devine obligatorie pentru firmele din România. Orice factură emisă cât și primită de persoanele juridice din România trebuie încărcată în portalul ANAF, e-Factura.  

(P) Philips Avent lansează inițiativa Share the Care. 61% dintre mame au mai puțin de o oră pe zi pentru nevoile lor de bază
(P) Philips Avent lansează inițiativa Share the Care. 61% dintre mame au mai puțin de o oră pe zi pentru nevoile lor de bază

Două din trei mame (61%) au mai puțin de o oră pe zi pentru nevoile lor de bază.

Recomandări
Două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au fost ridicate în aer pentru a monitoriza situaţia
Două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au fost ridicate în aer pentru a monitoriza situaţia

Ministerul Apărării a anunţat, sâmbătă, că, din cauza unor noi atacuri ale Rusiei asupra unor obiective din Ucraina, două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au fost ridicate în aer pentru a monitoriza situaţia.  

Marcel Ciolacu, despre OUG privind testarea şoferilor: ”Nu e o catastrofă că pentru două zile rămâi fără permis
Marcel Ciolacu, despre OUG privind testarea şoferilor: ”Nu e o catastrofă că pentru două zile rămâi fără permis"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că susține ordonanţa potrivit căreia conducătorii auto care refuză testarea de către poliţişti cu etilotestul sau drugtestul vor rămâne fără permisul de conducere până la primirea rezultatelor. 

 

Surse: Guvernul pregătește suprataxarea câștigurilor ”excepționale”. Ce venituri ar fi vizate
Surse: Guvernul pregătește suprataxarea câștigurilor ”excepționale”. Ce venituri ar fi vizate

Guvernul pregătește suprataxarea câștigurilor ”excepționale”, cum ar fi cele din tranzacțiile imobiliare, potrivit unor surse politice.