(P) Tehnologii pentru mașina viitorului, prezentate la Timișoara

×
Codul embed a fost copiat

HELLA România a organizat, în parteneriat cu Casa Auto Timișoara, HELLA Technology Day 2023, în cadrul căreia a prezentat realizările companiei și a explorat viitorul industriei automotive.

Mașina fără șofer, motorul electric, dar și activarea potențialului necesar oamenilor care contribuie la construirea acestui viitor au fost principalele teme abordate joi, 28 septembrie 2023, pe parcursul evenimentului HELLA Technology Day, găzduit de Iulius Congress Hall Timișoara. Aproximativ 500 de persoane au participat la conferință, cei mai mulți fiind reprezentanți ai comunității de ingineri și programatori din Timișoara.

Conferința a avut două părți, iar prima a fost rezervată speakerilor principali, Daniel David, psiholog, scriitor și rector al Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, și Prateek Hosmani, expert internațional Mercedes-Benz în domeniul conducerii autonome.

În contextul evoluției tehnologiei, trăim o schimbare de paradigmă pentru umanitate, având în vedere modul în care ne raportăm la echilibrul dintre viața profesională și cea personală. Despre echilibru în noua realitate a vorbit Daniel David, punctând câteva repere importante.

Lui Daniel David i-a urmat Prateek Hosmani, care a prezentat viziunea Mercedes-Benz despre unul dintre cele două megatrenduri din industria automotive, conducerea autonomă.

A doua secțiune a evenimentului a avut un conținut exclusiv tehnic, alternând două discursuri cu demonstrații practice cu produse dezvoltate de HELLA. Prima prezentare a fost susținută de Marcus Olbrich, director de programe în departamentul Radar al HELLA. Expertul german a explicat cum contribuie compania la mașina fără șofer, dezvoltând noi generații de senzori radar ce asigură detecția obiectelor și persoanelor din jurul mașinii.

Felix Schmauch, director programe de dezvoltare pentru mașina electrică în HELLA, a adus în fața publicului necesitatea soluțiilor de e-mobilitate.

Participanții la conferință au avut ocazia să vadă de aproape o serie de produse și sisteme dezvoltate de HELLA, de la un sistem de electrificare pe care se puteau vedea anumite funcționalități, până la senzori radar integrați într-o secțiune dintr-o mașină.

În exteriorul Iulius Congress Hall, au fost instalate mașini electrice Mercedes-Benz și un Lotus Evora, ce conține tehnologii experimentale ale HELLA. La dezvoltarea acestor produse au contribuit și specialiști HELLA din Timișoara.

HELLA este prezentă în România din 2005. Are cinci centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Oradea și Iași. Peste 5000 de angajați lucrează azi în HELLA România. În calitate de furnizor de top la nivel mondial, operațional sub brand-ul umbrelă FORVIA, HELLA dezvoltă tehnologii inovatoare, contribuind la creșterea a trei tendințe majore din industrie: electrificarea și managementul energiei, conducerea autonomă în siguranță, precum și experiența unui habitaclu digitalizat și sustenabil.

Multe din produsele dezvoltate în centrele de proiectare românești sunt apoi fabricate în unitățile proprii din țară și din rețeaua globală: componente și sisteme electronice, produse superioare de iluminat.

Despre HELLA

HELLA este o companie listată la bursă, operațională sub brandul umbrelă FORVIA. În cadrul acestui grup, HELLA reprezintă înalta performanță în tehnologia de iluminat și electronică în industria auto. În același timp, compania acoperă un portofoliu larg de servicii și produse pentru ateliere și magazine de piese auto, precum și pentru constructorii de vehicule speciale prin intermediul Business Group Lifecycle Solutions. HELLA are 36.000 de angajați în mai mult de 125 de locații în întreaga lume și a generat vânzări de 4,4 miliarde de euro, în anul fiscal scurt 2022 (iunie – decembrie).

Despre FORVIA

FORVIA îmbină tehnologia complementară și avantajele industriale ale Faurecia și HELLA. Cu peste 300 de zone industriale și 77 de centre de proiectare și dezvoltare, 150.000 de angajați, printre care 35.000 de ingineri în mai mult de 40 de țări, FORVIA oferă o abordare unică și cuprinzătoare a provocărilor prezentului și viitorului din domeniu. Compusă din șase grupuri de business cu 24 de linii de produse și cu un portofoliu puternic de peste 14.000 de patente, FORVIA se pregătește să devină un partener orientat în zona inovației și a integrării pentru constructorii de top de mașini din lume. FORVIA își propune să determine transformarea mobilității, prin proiecte vizionare. 

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep și-a negociat revenirea pe teren! Turneul la care a fost dorită insistent: „A spus că ar vrea”
Simona Halep și-a negociat revenirea pe teren! Turneul la care a fost dorită insistent: „A spus că ar vrea”

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Apa Aquatique, cea mai bună apă minerală plată pentru copii și cea mai bună apă minerală plată pentru sugari
(P) Apa Aquatique, cea mai bună apă minerală plată pentru copii și cea mai bună apă minerală plată pentru sugari

Pentru alcătuirea topului celor mai de încredere produse pentru copii, revistele Forbes România și Forbes Kids împreună cu compania D&D Research, au realizat o amplă cercetare a opiniei mamelor la nivelul întregii țări.

(P) Din 2024, e-Factura obligatorie pentru firmele din România. SmartBill are rezolvarea
(P) Din 2024, e-Factura obligatorie pentru firmele din România. SmartBill are rezolvarea

Din 2024, e-Factura devine obligatorie pentru firmele din România! Orice factură emisă către o persoană juridică din România TREBUIE încărcată în portalul ANAF, e-Factura.  

(P) Energie, climă și resurse - prioritățile PENNY pentru un viitor mai bun
(P) Energie, climă și resurse - prioritățile PENNY pentru un viitor mai bun

PENNY România, unul dintre cei mai activi retaileri din țară, adoptă măsuri concrete pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător și la îmbunătățirea vieții comunităților din care face parte.

Recomandări
Armistițiu pe muchie de cuțit. Pacea temporară din Gaza pare să strice planurile de atac ale armatei israeliene
Armistițiu pe muchie de cuțit. Pacea temporară din Gaza pare să strice planurile de atac ale armatei israeliene

Cel de-al șaselea schimb de prizonieri între Hamas și Israel a avut loc miercuri seară, dar oficialii de la Tel Aviv par că sunt interesați mai mult de continuarea războiului, fapt ce ar putea întrerupe brusc pacea temporară.

Cătălin Cherecheș a fost arestat. Primarul fugar se află încarcerat în penitenciarul din Augsburg
Cătălin Cherecheș a fost arestat. Primarul fugar se află încarcerat în penitenciarul din Augsburg

Primarul Cătălin Cherecheș a fost arestat de autoritățile germane și încarcerat în penitenciarul din Augsburg - Gablingen.

„Erau convinse că făcând sex se purifică”. Cum a reușit Gregorian Bivolaru să atragă persoane vulnerabile în secta sa
„Erau convinse că făcând sex se purifică”. Cum a reușit Gregorian Bivolaru să atragă persoane vulnerabile în secta sa

Apar detalii revoltătoare după arestarea lui Gregorian Bivolaru la Paris. Cel supranumit „Guru MISA” este acuzat că, împreună cu alte 40 de persoane, ar fi creat o sectă în care aveau loc abuzuri sexuale.