(P) Sustenabilitatea, arta și educația, finanțate cu premii de 90.000 de euro de competiția Startarium

(P) Sustenabilitatea, arta și educația, finanțate cu premii de 90.000 de euro de competiția Startarium

În aplauzele a sute de participanți și într-o atmosferă vibrantă și plină de inspirație, competiția Startarium „Românii sunt antreprenori” și-a desemnat câștigătorii miercuri, 29 noiembrie, la Radisson Blue Hotel.

Competiția a avut loc în cadrul unui eveniment emblematic pentru creativitatea și ambiția antreprenorilor români. Inițiată de Impact Hub Bucharest și ING Bank, cu sprijinul Pluxee, competiția a reunit la scena deschisă 14 dintre cele mai promițătoare startupuri și afaceri în plină dezvoltare din România, într-o demonstrație de forță și creativitate.

Inovația,sustenabilitatea și cultura, soluțiile premiate la categoria Startup

Marele câștigător al categoriei Startup este The Climate Change Company, proiectul inovator Littar intrând în posesia a 20.000 de euro, nerambursabili. Prin transformarea deșeurilor de plastic și sticlă în asfalt de ultimă generație, proiectul nu doar că redefinește infrastructura durabilă, ci modelează și viitorul economiei circulare. Sebastian Tudose, cofondatorul companiei, a subliniat că premiul din cadrul competiției Startarium reprezintă un succes atât pentru companie, cât și pentru comunitatea întreagă, care se apropie cu pași siguri către un viitor mai ecologic.

Locul 2 la categoria Startup este ocupat de PiciordePlay, o platformă de streaming românească ce oferă acces online la teatru și spectacole de calitate românilor de pretutindeni. Până în prezent, PiciordePlay a transmis peste 30 de spectacole live, 10 înregistrări și a atras pe platformă mai mult de 10.000 de utilizatori. Cei 10.000 de euro, nerambursabili, oferiți de Startarium, vor fi investiți în servicii de promovare.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Printre finaliștii Startarium „Românii sunt antreprenori” din categoria Startup se numără Mașini la cheie, MommyHAI, Offbeat, Smilemobilul și Voidship.

Industria creativă și educația primesc recunoașterea binemeritată în categoria RunningOps

House of VLAdiLA, marele câștigător al categoriei RunningOps, ilustrează perfect cum arta și designul de interior pot fi reinventate și personalizate. Fondată de Oana și Dragoș Vlădilă, compania combină tehnologia modernă de printare cu desenul manual pentru a crea produse unice, de la tapet personalizat la mobilier de designer, toate producții in-house care respectă cele mai înalte standarde de sustenabilitate. Compania a intrat în posesia a 40.000 de euro, neramursabili, pentru a trece la nivelul următor în business.

BRIO, o platformă de soluții fundamentate științific pentru îmbunătățirea performanței școlare, este cel de-al doilea business câștigător și primește 20.000 de euro de la Startarium. Platforma de educație oferă teste digitale standardizate și este destinată elevilor, părinților, educatorilor, școlilor și altor instituții implicate în actul educațional din România.

În finala categoriei Running Ops au concurat și Beesers, Bright Spaces, cautcurier.ro, Helperz.ro și Spark Online School.

Susținerea ideilor antreprenoriale, noutatea competiției Startarium

Anul acesta, competiția Startarium a deschis apetitul românilor pentru antreprenoriat prin introducerea unei noi categorii. „Ideea ta” a adus în atenția publicului idei de afaceri inovatoare, aflate la început de drum sau care nu sunt încă puse în practică. Antreprenorii au avut șansa să testeze piața de business și să primească feedbackdirect de la publicCu voturi deschise publicului până pe 1 decembrie, această categorie a atras atenția asupra celor mai creative și cu potențial idei de afaceri, oferind câte 10 premii, fiecare în valoare de 1.000 de euro, pentru cele mai votate dintre ele.

Evenimentul „Românii sunt antreprenori”, un festival de antreprenoriat și inspiratie

Competiția „Românii sunt antreprenori”, noua identitate a evenimentului emblematic Startarium Pitch Day, a primit peste 220 de înscrieri la ediția din 2023. Înscrierile au fost deschise în perioada 12.10 – 12.11.2023, pentru categoriile Startup, RunningOps și Ideea ta. Valoarea cumulată a premiilor oferite anul acesta este de 100.000 de euro, nerambursabili.

Evenimentul din acest an a depășit granițele unei simple competiții, transformându-se într-un festival de antreprenoriat,cu peste 600 de participanți prezenți. Cu patru câștigători care aduc soluții concrete la problemele economice, sociale și culturale ale României, patru scene diferite și oportunități valoroase de învățare, inspirație și conectare, alături de speakeri de renume din ecosistem, „Românii sunt antreprenori” a demonstrat că antreprenoriatul este un pilon esențial pentru creștere și inovare.

În cadrul celor 4 ediții anterioare ale Startarium Pitch Day, organizate între 2016 și 2019, au concurat peste 580 de antreprenori, au fost sprijinite 155 de afaceri, iar 35 dintre acestea au beneficiat de premii în valoare totală de 450.000 euro.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români

UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund, aducând noi oportunități de investiții pentru piața românească, prin lansarea a 14 noi fonduri mutuale.

Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024
Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024

PRO TV și VOYO sunt parteneri media principali ai GpeC. Aflat la a 19-a ediție anuală, GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment de E-Commerce și Digital Marketing din CEE și se va desfășura în București pe 20-21 Mai.

(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara
(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara

Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.