(P) Laptopurile ASUS OLED ne susțin punctul de vedere

asus
StirilePROTV

Tehnologia OLED oferă, în acest moment, cea mai bună calitate a imaginii pe care o poți obține.

Și nu este doar apanajul televizoarelor de mari dimensiuni, tehnologia fiind prezentă și pe laptopurile ASUS, care dispun de cel mai bun gamut de culoare din clasa lor.

 

 

Citește și
Cunoscutul influencer Andrei Versace, găsit mort în casă. Ce spune Poliția despre „Regele fițelor”

Asta înseamnă că un astfel de laptop va reproduce culorile cu o acuratețe superbă în condiții reale, afișând imagini de nivel profesional, perfecte pentru munca profesională și creativă sau pentru oricine dorește, pur și simplu, să se bucure de cea mai bună fidelitate a culorilor.

 

În plus, datorită naturii compușilor organici speciali de emisie de lumină pe care îi utilizează, ecranele OLED pot reduce lumina albastră dăunătoare cu până la 70 %, în comparație cu ecranele LCD, ceea ce le face să fie prietenoase cu ochii și să reducă riscul de deteriorare a retinei. În continuare vom prezenta și celelalte beneficii ale ecranelor OLED.

 

Culori de calitate profesională de ultimă generație

 

Laptopurile ASUS OLED oferă imagini excepțional de detaliate și realiste, acoperind în proporție de 100 % spațiul de culoare DCI-P3, folosit pe scară largă în industria cinematografică, și în proporție de 133% spațiul de culoare sRGB. Acest lucru înseamnă că reproduse pe ecran culorile sunt mai bogate și mai vii, așadar un laptop dotat cu un astfel de ecran este ideal pentru proiectele cu culori intense.

Dacă lucrezi în producția vizuală, afișajul OLED validat PANTONE îți garantează că toate culorile pe care le vezi pe ecran sunt exacte - ceea ce vezi este cu adevărat ceea ce obții!

 

Reducere cu 70 % a luminii albastre pentru îngrijirea ochilor

 

Lumina albastră provoacă disconfort vizual și poate perturba calitatea somnului. Dar, datorită naturii materialelor speciale de iluminare organică folosite la construcția unui ecran OLED, laptopurile ASUS OLED emit cu 70% mai puțină lumină albastră dăunătoare, fiind certificate în acest sens de TÜV Rheinland și SGS.

Mai important, spre deosebire de filtrele tradiționale de lumină albastră, schimbarea spectrului înseamnă că acuratețea culorilor nu este compromisă.

Celulele conice sunt celulele din retina ochiului care permit vederea în culori și sunt cele mai afectate de lumina albastră. În cadrul unor experimente efectuate de Universitatea Farmaceutică Gifu din Japonia, celulele conice ale șoarecilor au fost supuse unor surse de lumină roșie, verde și albastră.

Capacitatea de supraviețuire a celulelor conice expuse la lumină albastră a scăzut dramatic la 20 % după 24 de ore, în timp ce celulele conice expuse la alte culori și-au păstrat o capacitate de supraviețuire de aproximativ 100 %.

Atunci când se întunecă, creierul tău produce hormonul melatonină, care ajută la menținerea unei programări corecte a ciclurilor zilnice de somn. Potrivit unui studiu al Universității Stanford, producția de melatonină poate fi blocată de expunerea la lumină albastră pe timp de noapte și poate provoca perturbarea somnului.

Întrucât ochii copiilor nu sunt complet dezvoltați, având un cristalin și o cornee mai transparente, lumina albastră dăunătoare poate pătrunde mai ușor în ochi, putând provoca îmbătrânirea prematură a retinei.

Cercetările au arătat că, în ochii unui copil de 5 ani, aproximativ 60 % din emisiile de lumină albastră recepționate trec prin retină, în comparație cu doar aproximativ 20 % în cazul unui adult de 60 de ani. Cu ecranele ASUS OLED, nivelurile semnificativ mai scăzute de lumină albastră înseamnă o mai bună îngrijire a ochilor pentru copii.

 

Culori perfecte la orice luminozitate

 

Laptopurile ASUS OLED mențin o gamă de culori DCI-P3 de 100 % la orice nivel de luminozitate, în timp ce la un laptop LCD standard gama de culori este redusă dramatic la niveluri scăzute de luminozitate. Spre exemplu, la o luminozitate a nivelului de gri de 16 G, laptopurile LCD au o gamă de culori DCI-P3 de numai 11 %, în timp ce laptopurile ASUS OLED mențin o gamă de culori DCI-P3 de 100 %.

Pe ecranele LCD convenționale, calitatea detaliilor și a culorilor scade de obicei dramatic, pe măsură ce luminozitatea este redusă. Dar laptopurile ASUS OLED sunt capabile să afișeze detalii deosebite la setări de luminozitate mai mici. Atunci când se calculează volumul de culoare 3D - care adaugă iluminarea la gama tradițională de culori 2D - ecranele ASUS OLED au un volum de culoare cu aproximativ 60% mai mare, oferind o performanță mai bună a culorilor la orice nivel de luminozitate.

 

Sugestia noastră...

 

... dacă vrei să beneficiezi de avantajele OLED, dar și de o mulțime de alte caracteristici, este modelul ZenBook Flip 13 OLED, care vine cu un design complet nou, ce combină o portabilitate excelentă cu o versatilitate fără precedent. Ecranul NanoEdge FHD OLED și balamaua ErgoLift cu rotire la 360° îl fac pe ZenBook Flip 13 OLED un sistem super compact, cu o carcasă super-subțire de doar 13,9 mm, care încorporează o serie extinsă de interfețe pentru conectivitate foarte ușoara. Procesorul Intel Core oferă performanțe excelente pentru productivitate portabilă și creativitate vizuală ridicate.

Utilizatorii vor aprecia cu siguranță funcționalitatea suplimentară oferită de stylus-ul ASUS Pen disponibil opțional. Ecranul tactil suportă cele 4.096 niveluri de sensibilitate oferite de ASUS Pen, ZenBook Flip 13 OLED UJX363 fiind o alegere perfectă pentru creativitate, luare de notițe și editare intuitivă în orice aplicație suportată.

Poți consulta oferta actuală pentru laptopurile ASUS OLED pe eShop oficial ASUS.

Articol recomandat de sport.ro
Frumoase și valoroase. Zece sportive românce superbe care merg la Paris ca să câștige medalii | FOTO
Frumoase și valoroase. Zece sportive românce superbe care merg la Paris ca să câștige medalii | FOTO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Sănătatea dentară nu intră în vacanță
(P) Sănătatea dentară nu intră în vacanță

România este o destinație pentru turismul medical dentar.

(P) Pacientă cu hemoragie cerebrală și episoade halucinatorii este recuperată de #SuperMedici
(P) Pacientă cu hemoragie cerebrală și episoade halucinatorii este recuperată de #SuperMedici

Urmare a unui accident vascular care a adus-o într-o stare ușor confuză, agitată și în căutarea unor uși care nu există, doamna P., în vârstă de 74 de ani, a avut noroc.

(P) Sănătatea din buzunar – Peste 1,8 milioane de români au acces la servicii medicale prin telefonul mobil
(P) Sănătatea din buzunar – Peste 1,8 milioane de români au acces la servicii medicale prin telefonul mobil

O aplicație instalată pe telefonul mobil îți stochează istoricul medical, te ajută să te programezi la medic sau chiar să fii consultat de un doctor, virtual, de oriunde ești, chiar și a doua zi după efectuarea programării, prin telemedicină.

Recomandări
Noi proteste în Leeds, după revolta violentă a românilor. Sute de oameni au ieșit pe străzile din cartierul Harehills
Noi proteste în Leeds, după revolta violentă a românilor. Sute de oameni au ieșit pe străzile din cartierul Harehills

Cel puțin 5 persoane au fost reținute până acum după revolta violentă din Leeds, în nordul Angliei. Scandalul din orașul britanic a pornit când autoritățile locale au luat 5 copii dintr-o familie de români, iar oamenii au ieșit supărați pe stradă.

Presupusul criminal al dentistei din Brăila a fost prins de polițiști. Unde se afla
Presupusul criminal al dentistei din Brăila a fost prins de polițiști. Unde se afla

Bărbatul care ar fi ucis-o pe doctorița orginară din Republica Moldova în cabinetul ei stomatologic din Brăila a fost prins de polițiști.

Ce ar fi cauzat pana majoră a serviciilor Microsoft la nivel mondial, cea mai mare avarie IT din toate timpurile
Ce ar fi cauzat pana majoră a serviciilor Microsoft la nivel mondial, cea mai mare avarie IT din toate timpurile

Omenirea a apucat să vadă pentru câteva ore cum ar arăta lumea cu o pană globală a sistemelor informatice. Multe companii se luptă să rezolve problemele cauzate de căderea serviciilor și aplicațiilor Microsoft.