Prognoza AccuWeather pentru iarna 2016-2017: temperaturi peste medie, cu valuri scurte de frig. Cum va fi vremea in Romania

Ultimul update: Duminica 09 Octombrie 2016 07:02
Data publicarii: Joi 06 Octombrie 2016 13:06
Categorie: Vremea
prognoza

AccuWeather, una dintre cele mai cunoscute companii media din SUA si care ofera servicii de predictii meteorologice la nivel mondial, online si pentru smartphone, a lansat o prognoza pentru iarna lui 2016-2017, in Europa.

Potrivit AccuWeather iarna care urmeaza va fi una blanda pentru Europa de Est, cel putin in prima ei parte. Finalul ar putea aduce o perioada scurta de raceala semnificativa.

Monitorizarea unor furtuni formate deasupra Oceanului Atlantic indica faptul ca pe durata iernii care urmeaza vestul continentului european va fi lovit de cateva furtuni.

Prognoza meteo pentru Europa: Furtuni persistente vor duce la o iarna blanda, cu mai multa ploaie

Franta, Belgia, Olanda si Germania vor fi lovite de o serie de furtuni, cu vand puternic in lunile ianuarie - februarie, in timp ce tarile din nordul continentului pot cunoaste fenomene asemanatoare incepand cu noiembrie.
Cat priveste Marea Britanie, lipsa maselor de aer rece va duce la caderi reduse de zapada pe durata iernii.

La nivelul Europei, iarna 2016-2917  va aduce temperaturi peste media nomala a acestei perioade, cauzate de mase de aer cald din Atlantic care vor predomina deasupra continentului, impiedicand aerul rece din zona scandinava sa coboare spre centru si sud.

Potrivit AccuWeather, Bucurestiul va avea in perioada noiembrie 2016 - martie 2017 in jur de 25 de zile cu zapada sau gheata. In aceeasi perioda Londra va avea 5 zile, Munchenul - 40, Varsovia - 51, Kievul - 54 iar Moscova - 83.

Europa de Est, lovita de valuri scurte de frig, pe final de iarna

Prima parte a iernii este anuntata drept una blanda pentru Europa estica, insa valuri de aer rece vor marca regiunea in partea a doua de iarna, accentuand senzatia de frig mai ales in zonele de nord.

Pentru Romania, este prognozata, in special in centrul si sudul tarii, o iarna cu temperaturi ridicate fata de media normala si cu perioade de seceta. Nu sunt anuntate furtuni puternice si nici inundatii.

Caderile de zapada vor fi sub media normala. Pe masura ce coboara mase de aer arctic, vor exista si scurte perioade de ger cu temperaturi sub media normala.
 

prognoza Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
prognoza Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: http://www.accuweather.com

Cod galben de ninsori viscolite si vant puternic in mai multe judete din Romania. Prognoza pentru urmatoarele zile

Cod galben de ninsori viscolite si vant puternic in mai multe judete din Romania. Prognoza pentru urmatoarele zile

vremea bucuresti

Vreme răcoroasă în cea mai mare parte a ţării. Prognoza pentru următoarele zile

Cod galben de furtuni în București și 24 de județe. Temperaturile scad accentuat

Vremea se va răci în toată ţara. 15 judeţe, sub cod galben de ploi şi vijelii

Caniculă

Canicula cuprinde o bună parte a ţării şi maximele ajung la 37 de grade

Avertizare de caniculă și disconfort termic. Cum va fi vremea la mare

Informare ANM de caniculă. Temperaturile ajung la 37 de grade