Cod galben de ninsori viscolite si vant puternic in mai multe judete din Romania. Prognoza pentru urmatoarele zile

×
Codul embed a fost copiat

Joi se anunta inca o zi rece, cu ploi in regiunile vestice, nordice si nord-vestice si ninsori pe la munte. Vantul va mai avea unele porniri in vest, nord-vest si in zonele montane, iar maximele termice se vor situa intre 7 si 18 grade.
 

In Dobrogea si Baragan gasim atmosfera insorita, dar temperaturile raman modeste. Peste noapte se-aduna norii si ar putea sa cada cativa stropi. Si in Moldova sudica si in nordul Munteniei asteptam vreme frumoasa, dar rece, cu cel mult 16 grade la orele pranzului. Norii se aduna peste noapte, cand s-ar putea sa picure trecator si aici. In nordul Moldovei si in Bucovina, desi temperaturile cresc fata de ieri, vremea ramane foarte rece pentru aceasta data. Nu sunt anuntate ploi; nici vantul nu mai exagereaza, dar aerul ramane rece.

In schimb, in nordul Transilvaniei si in Maramures vom avea vreme urata si temperaturi foarte scazute. Va ploua destul de mult; la munte vor fi mai ales ninsori, dar lapovita s-ar putea sa vina si mai jos, in zonele joase, in special dimineata.

Vreme rea gasim si in tinuturile vestice. Va ploua si astazi. Se inteteste vantul si va spori senzatia de frig: maximele nu vor depasi 13 grade.

In centrul Romaniei va fi foarte frig, mai ales in orele diminetii. Pe aici se arata soare si ploile se raresc. Vantul va sufla mai tare in zonele montane.

Citește și
munte
Vreme rece in toata tara, cu ninsori viscolite la munte. Prognoza pentru urmatoarele zile
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Sud-vestul tarii are vreme buna, cu soare, cativa nori si conditii reduse de ploaie. Se mai domoleste si vantul, dar temperaturile raman destul de scazute.

Sudul tarii va avea vreme mai rece decat ieri, cu soare si vant un pic mai intens. La noapte apar cativa nori de ploaie, dar nu este sigur ca va ploua.

In Bucuresti va fi mai frig decat ieri: maxima se va opri pe la 16 grade. Ziua va fi insorita, cu vant activ. Si aici temperatura resimtita va fi mai mica decat ne-arata termometrele. Seara si noaptea se-aduna norii, dar e putin probabil sa ploua, iar minima va ajunge la 6 grade.

La munte: vreme foarte rece in continuare. In Carpatii Occidentali si in nordul Orientalilor vin alte precipitatii, mai ales ninsori. Cantitatile de apa pot ajunge la 25 L/mp, iar la altitudini mari se va depune un strat nou de zapada. In masivele sudice se arata soarele, dar vantul se inteteste cam peste tot.

Vremea in zilele urmatoare

Vineri, desi temperaturile cresc usor, va fi mai frig decat in mod obisnuit, mai cu seama in vest, nord si centru. Ziua mai vin cateva ploi in nord si nord-vest. Seara si noaptea ploile cuprind sudul tarii, dar apar local si prin Moldova. In sud-estul tarii se pot strange 30 L/mp.

Sambata vremea se imbuneaza. Mai apar ceva ploi in estul extrem, iar pe la munte se mai anunta putina lapovita sau cativa fulgi de zapada.

Duminica: vreme frumoasa si temperaturi in usoara crestere. Prin nord si nord-est apar ceva conditii de ploaie, iar vantul se inteteste in Moldova si pe crestele montane.

Atentionare Cod galben de vant si ninsoare moderata, in opt judete din Transilvania

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, joi, o serie de atentionari Cod galben nowcasting de vant si ninsori moderate, valabile in urmatoarele ore, in zonele montane din judete aflate in Transilvania.

Potrivit meteorologilor, pana la ora 15:50, in regiunile montane din judetele Hunedoara, Bihor si Arad, se va semnala ninsoare moderata ce determina scaderea vizibilitatii izolat sub 100 de metri, precum si vant care la rafala va avea viteze de 50 - 70 kilometri/ora, viscolind zapada.

De asemenea, pana la ora 16:00, fenomene meteo similare se vor consemna in zona de munte a judetelor Alba, Cluj, Satu Mare, Bistrita-Nasaud si Maramures.

Informarea meteo de vreme ploioasa si rece a fost prelungita pana vineri dimineata, la nivelul intregii tari

Meteorologii au prelungit, joi, informarea de ploi, ninsori la munte, temperaturi scazute si bruma pana in dimineata zilei de vineri, la nivelul intregii tari.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in intervalul 6 octombrie, ora 10:30 - 7 octombrie, ora 10:00, in Maramures, Crisana, precum si in nord-vestul Transilvaniei va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor depasi local 15 litri/metrul patrat si, izolat, 25 - 30 l/mp.

De asemenea, in zona de munte vor predomina ninsorile si, in special in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali, se va depune strat nou de zapada.

Temporar vantul va avea intensificari in nord-vestul teritoriului, dar mai ales la munte, unde vitezele la rafala vor atinge 65 - 70 kilometri/ora.

ANM mentioneaza ca vremea se va mentine deosebit de rece in special in regiunile intra-carpatice, iar temperaturile minime vor fi negative local in Transilvania si pe arii restranse in Moldova, nordul Olteniei si al Munteniei, unde se va produce bruma.

Totodata, incepand din seara zilei de vineri, 7 octombrie, si pana in dupa-amiaza zilei de sambata, 8 octombrie, ploile se vor extinde treptat si vor cuprinde regiunile din jumatatea de sud-est a teritoriului, unde cantitatile de apa vor fi insemnate.

 


 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Soselele din Romania unde se circula deja in conditii de iarna. Zonele in care va ninge vineri. VIDEO
Soselele din Romania unde se circula deja in conditii de iarna. Zonele in care va ninge vineri. VIDEO

Iarna a inceput deja sa se faca simtita, chiar daca in unele regiuni ale tarii vremea e inca frumoasa.

Vreme rece in toata tara, cu ninsori viscolite la munte. Prognoza pentru urmatoarele zile
Vreme rece in toata tara, cu ninsori viscolite la munte. Prognoza pentru urmatoarele zile

Miercuri vremea va continua sa se raceasca. Norii se aduna temporar si vor aduce alte ploi in regiunile vestice, in nordul si centrul tarii. In sud si sud-est ploile apar sporadic. La munte va ninge.

Vreme inchisa, cu ninsori si lapovita la munte. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile
Vreme inchisa, cu ninsori si lapovita la munte. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Avem o informare meteo valabila pana in noaptea de joi spre vineri, care anunta vreme rea, cu ploi consistente, racire percutanta, vant si ninsori la munte.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.