30 de minute de ploaie au dat peste cap Bucurestiul. Trafic paralizat, metrou inundat si copaci prabusiti peste masini

×
Codul embed a fost copiat

O ploaie de o jumatate de ora a dat peste cap mai multe cartiere ale Bucurestiului. La Gara de Nord, traficul a fost paralizat. Canalele n-au mai facut fata si s-a format un adevarat lac de acumulare, in care au fost prinse zeci de masini.

O alta balta de proportii a cuprins Piata Victoriei. Pe strazile din apropiere, copacii s-au prabusit peste autoturisme. In subteran, apa a inundat tunelurile de la Metrou. Circulatia garniturilor a fost intrerupta.

A fost dezastru pe strazile din apropierea Garii de Nord. Uluitor este ca apa a intrat inclusiv in salile de asteptare, pline de calatori. Suvoaile s-au scurs apoi inspre peroane. Si pentru ca nebunia sa nu se opreasca aici, raul s-a mutat in subteran.

A fost haos In zona Garii de Nord. La suprafata masinile au stat bara la bara, iar la metrou trenurile nu au circulat intre Gara de Nord si Victoriei.

"Toata apa de la suprafata a ajuns la Metrou si ca sa nu afecteze liniile de tensiune, au luat decizia sa opreasca trenurile pe un fir intre Gara de Nord si Piata Victoriei", a anuntat Metrorex.

Citește și
inundatii Timisoara
Rupere de nori in Timisoara. O ploaie torentiala de 30 de minute a inundat tot orasul, iar grindina a facut ravagii in judet
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Ploaia de o jumatate de ora a blocat traficul si Pasajul Victoriei.

Barbat: "Am facut de la Gara de Nord pana aici aproape o ora. Nu e posibil asa ceva. E totul blocat."

Sofer: "E blocat totul, asa se intampla de fiecare data cand ploua. A plouat vreo 20 de minute, nu era cazul sa se intample."

Pentru ca metroul n-a mai circulat, aglomeratia s-a mutat in tramvaie, care erau ticsite de oameni. Cei care n-au apucat sa urce in mijloacele de transport de la suprafata au asteptat indelung in statii.

Calator: "Nu merge metroul si singurul mijloc de transport cu care te poti misca e tramvaiul, pentru ca daca te urci in autobuz te blochezi in trafic."

Furtuna a rupt din radacina si-un copac, de pe strada Roma care s-a pravalit peste masini si le-a distrus.

Pompierii au intervenit cu 80 de motopompe, pentru a scoate apa din zeci de locuinte inundate.

Desfasurarea evenimentelor de miercuri, livetext

UPDATE 18:02 Circulatia metroului intre statiile Piata Victoriei 2 si Gara de Nord 1 a fost reluata in jurul orei 18,00, dupa doua ore in care a fost intrerupta din cauza ploilor torentiale care au cazut in Bucuresti si au produs multiple infiltratii in tunelul de metrou, a anuntat Metrorex.

UPDATE 17:05 Circulatia garniturilor de metrou pe Magistrala 1 (Dristor - Pantelimon) este intrerupta miercuri dupa-amiaza intre Piata Victoriei si Gara de Nord in ambele sensuri, potrivit unui anunt difuzat in statiile de metrou.

Metrorex explica intr-un comunicat transmis AGERPRES ca ploile torentiale care au cazut in Bucuresti in ultima ora au produs multiple infiltratii in tunelul de metrou ceea ce a necesitat intreruperea circulatiei intre statiile Piata Victoriei 2 si Gara de Nord 1.

"Astazi, 29 iunie 2016, la ora 15,50, in tunelul de metrou dintre statiile Piata Victoriei 2 si Gara de Nord 1 spre statia Piata Unirii 1, din cauza ploii torentiale de peste 50 l/m2 abatute asupra Bucurestiului, s-au produs multiple infiltratii in tunelul de metrou care au necesitat intreruperea circulatiei intre statiile Piata Victoriei 2 si Gara de Nord 1. Problema se va rezolva in cel mai scurt timp, echipele Metrorex lucreaza in acest moment pentru remedierea situatiei", se arata in comunicatul Metrorex.

UPDATE 17:00 Potrivit News.ro, pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov au primit aproximativ 50 de solicitari de interventii pentru scoaterea apei din subsoluri si locuinte inundate dupa ploaia torentiala din ultima ora.

"Acum 30 de minute, in Bucuresti si Ilfov erau aproape 50 de interventii de solicitari si in asteptare circa 90-100, la inundatii. Toate fortele din teren actioneaza in beciuri, demisoluri, cu 80 de motopompe, dintre care 50 transportabile si 30 remorcabile. Din pacate, cantitatea de apa cazuta intr-un timp scurt a produs aceste inundatii", a declarat seful ISU Bucuresti - Ilfov, Flaviu Chiscop.

Au fost inundate imobile de pe strada Neajlovului, strada Grigore Romniceanu, strada Titulescu nr. 80, strada Ioachim Gheorghe nr. 30, strada Navodari nr. 30-32, precum si Scoala nr. 3, potrivit ISU Bucuresti-Ilfov.

Pe Calea Giulesti s-a acumulat o mare cantitate de apa.

In unele zone s-au produs avarii in reteua electrica, mai multe semafoare fiind nefunctionale la Gara de Nord, intersectia Stefan cel Mare cu Calea Floreasca si la Piata Victoriei. 

UPDATE 16:30 Si tabela online de plecari-sosiri din Gara de Nord a ramas blocata in jurul orei 15:35, ceea ce indica cel mai probabil ca webcam-ul s-a stricat din cauza inundatiilor. De asemenea, ghiseul de informatii din gara ar fi ramas fara curent.

UPDATE 16:20 Circulatia trenurilor de metrou este ingreunata in zona statiilor Piata Victoriei - Gara de Nord, afirma mai multi martori oculari, de vina fiind tot ploile torentiale. 

 

Imaginile postate de utilizatori ai Facebook arata cum Gara de Nord s-a umplut de apa. Aceasta s-a scurs prin mai multe sparturi in acoperis, dar a venit si de afara, dupa ce practic toata zona din fata Garii a fost inundata.  

 

 

Ploaia nu a durat mai mult de 15-20 de minute, spun  martorii oculari, insa a fost de ajuns pentru a inunda Gara, si asa destul de insalubra.

 

Si pe strada Roma din Capitala (fotot su), din cauza ploilor, mai multi copaci s-a prabusit. Unul dintre acestia a strivit o masina care ar apartine fostului secretar general al FRF, Adalbert Kassai.
 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Cum puteti primi despagubiri de la asiguratori in caz de grindina, inundatii sau chiar si tornada
Cum puteti primi despagubiri de la asiguratori in caz de grindina, inundatii sau chiar si tornada

Grindina, tornadele si inundatiile urbane au fost adaugate anul acesta de asiguratori pe lista riscurilor la care sunt expuse bunurile si vietile noastre.

Rupere de nori in Timisoara. O ploaie torentiala de 30 de minute a inundat tot orasul, iar grindina a facut ravagii in judet
Rupere de nori in Timisoara. O ploaie torentiala de 30 de minute a inundat tot orasul, iar grindina a facut ravagii in judet

Ploile abundente si inundatiile sunt, din pacate, fenomene la ordinea zilei in tara noastra. Dupa o perioada caniculara, vestul si nordul tarii au fost ravasite de grindina si furtuni, care i-au inspaimantat pe oameni.

Canicula in Sudul tarii si inundatii de proportii in Maramures.
Canicula in Sudul tarii si inundatii de proportii in Maramures. "Podetele cu gainile, cu porcii... le-a luat cu totul"

A fost prapad joi seara in Borsa, Maramures. In timp ce intreaga tara fierbe, acolo a plouat atat de tare incat suvoaiele s-au revarsat pe drumuri. Oamenii au ramas izolati in casele inundate. Accesul le-a fost blocat de bustenii purtati de ape.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti, şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.