Ploi si vant puternic in toata tara. Cand se imbunatateste vremea si se opresc precipitatiile

×
Codul embed a fost copiat

Ramanem cu vremea instabila in sud-estul tarii si la munte iar in prima parte a zilei si in Moldova, insa fenomenele meteo scad in intensitate. In aceste zone mai vin ceva averse cu descarcari electrice, grindina, iar vantul poate avea intensificari.

Pina la ora 11 este in vigoare avertizarea cod portocaliu de instabilitate in cele 6 judete din Moldova. Aici a plouat foarte mult si au cazut cantitati mari de apa dar astazi vreme se imbuneaza. Si tot la ora 11 expira codul galben de instabilitate si pe timpul zilei doar in sud-est si la munte se mai pot stringe cantitati de apa de 20-25 l/mp.

Vremea in Europa
Vreme frumoasa, cu cer mai mult senin gasim in tinuturile sudice si prin nord-est. In rest apar innorari si ploi destul de serioase, iar in zonele din apropierea Marii Negre vor fi manifestari violente ale vremii: ploi torentiale, grindina si vijelii. In zilele urmatoare ploile din estul Europei se restrang treptat si apoi dispar. In acelasi timp, prin nord-vest intra un nou val de precipitatii, care ocupa zonele centrale. La finalul intervalului apar ceva ploi si prin sud-estul continentului.

Vremea in fiecare regiune a tarii

In Dobrogea si Baragan vor fi innorari si ploi in aversa. Izolat se pot stringe cantitati mai mari de apa si vor fi conditii de grindina.Temperaturile scad in Dorbrogea cu 4-5 grade fata de ieri. In nordul Munteniei si in sudul Moldovei, asteptam vreme instabila cu ploi care vor veni cu tunete, fulgere si vant intens. Dupa prinz, se vor inregistra cel mult 27 de grade Celsius. In nordul Moldovei si in Bucovina va predomina vremea frumoasa. Dimineata si din nou dupa prinz vor mai fi cateva ploi iar maximele termice vor ajunge pina la 27 de grade Celsius.

In nordul Transilvaniei si in Maramures mai sunt posibile ploi slabe de scurta durata pe arii restrinse,dupa care cerul se va degaja treptat si vremea va deveni frumoasa!Temperatura aerului va creste cu 7-8 grade fata de ieri. In vestul tarii asteptam vreme frumoasa cu mult soare. Ploile pot sa apara doar izolat iar maximele termice vor creste cu 6-7 grade fata de ziua trecuta.

In tinuturile centrale se anunta innorari si averse in special in zonele de munte unde se pot depasi izolat 20-25 l/mp. Mai tarziu, vremea va deveni frumoasa si se va incalzi. In sud-vestul tarii mai vin cateva ploi in zona de munte dar in ansamblu vom avea timp frumos.Se se va incalzi semnificativ si dupa prinz se vor inregistra temperaturi de pina la30 de grade Celsius. In sudul tarii vremea va fi instabila! Se vor semnala averse cu fulgere si vint mai nervos si izolat se pot stringe cantitati mai insemnate de apa. Temperatura aerului va creste in zonele mai inalte.

Citește și
canicula
Meteorologii au emis cod galben de furtuni pana marti dimineata. Care sunt zonele afectate
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

In Bucuresti astazi va ploua dimineata si din nou dupa prinz. Maxima termica se va opri pe la 27 de grade Celsius iar maine dimineata vor fi 18 grade.

Vremea la mare si la munte
La mare gasim vreme cam urata. Va ploua in mai multe reprize; ar putea sa cada grindina si se pot strange cantitati mari de apa. Pe plaja se vor inregistra 24-25 de grade; apa marii va avea intre 24 si 26 de grade.

Si la munte vremea va fi instabila. Aversele vor uda mai ales Carpatii Meridionali si Orientali. Vor fi si tunete, fulgere, rabufniri de vant si se mai pot acumula 20 L/mp.

Vremea in urmatoarele 3 zile
Incepem cu Bucurestiul, unde maine se mai incalzeste si vremea va deveni calduroasa.Temperatura urca spre 32 de grade la umbra, in conditii de cer variabil si vant cel mult moderat. Si vineri va fi foarte cald iar stresul termic va creste.Cerul va fi variabil si vintul va sufla slab. La amiaza vor fi in jur de 33 de grade Celsius. Sambata, regimul termic ramine neschimbat, disconfortul termic va creste si vintul va fi activ.

Pe litoral astazi joi vremea se imbuneaza si si se va incalzi usor. Cerul va fi variabil si vor fi conditii de averse si descarcari electrice. Vantul va avea intensificari trecatoare. La amiaza vor fi pina la 31 de grade. Vineri vremea va fi deosebit de calda dar briza va fi activa. Sambata atmosfera va fi insorita si calda cu cer variabil si vant activ. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 si 29 de grade iar in apa marii vor fi cel mult 26 de grade.

Ajungem in zona de munte unde maine vremea va deveni in general frumoasa si se va incalzi. Dupa-amiaza si seara, pe arii restranse, vor fi ploi de scurta durata, insotite de fenomene electrice si de intensificari ale vantului, mai ales in Carpatii Meridionali. Vineri va continua sa se incalzeasca usor.Spre seara, pe spatii mici se vor semnala averse si descarcari electrice, in special in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali. Izolat se vor cumula cantitati de apa insemnate si vor fi posibile caderi de grindina. Sambata vremea va fi calda, dar instabila. Dupa-amiaza si seara, local vor fi ploi zgomotoase si vor fi posibile caderi de grindina.

In tara, joi asteptam vreme buna, dar se intoarce caldura. Catre seara se anunta ploi rapide, de vara, la munte, in dealurile sudice, dar si pe litoral. Vineri se face si mai cald. In Lunca Dunarii se pot atinge 35 de grade; iar in zonele de campie reapare disconfortul termic. Dupa-amiaza pot veni doua-trei averse la munte si prin dealurile de sud. Sambata, canicula revine in Campia Romana si in Campia de Vest si disconfortul termic se accentueaza. Spre seara apar averse locale, cu fulgere, vant si grindina, indeosebi in zonele montane si submontane.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Cod galben de ploi abundente si temperaturi in scadere in aproape toata tara. Cand se intoarce canicula
Cod galben de ploi abundente si temperaturi in scadere in aproape toata tara. Cand se intoarce canicula

Ziua de marti ne-aduce ploi abundente, multa instabilitate, dar si o racorire a vremii. Maximele termice se vor situa intre 21 si 29 de grade.

Meteorologii au emis cod galben de furtuni pana marti dimineata. Care sunt zonele afectate
Meteorologii au emis cod galben de furtuni pana marti dimineata. Care sunt zonele afectate

Meteorologii au emis, duminica, o avertizare cod galben de furtuni valabila de luni, de la ora 10.00, pana marti, la ora 10.00, in 28 de judete, cantitatile de apa urmand sa depaseasca, izolat, 60 de litri pe metru patrat.

Calatorie cu emotii pentru pasagerii unei curse Cluj-Bucuresti. Ce s-a intamplat in momentul aterizarii
Calatorie cu emotii pentru pasagerii unei curse Cluj-Bucuresti. Ce s-a intamplat in momentul aterizarii

Vremea le-a dat emotii si pasagerilor unei curse Cluj - Bucuresti.

Recomandări
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen

Politico a enumerat o serie de posibili succesori ai Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. Printre ei se numără și președintele României, Klaus Iohannis.  

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.