Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Sulfatul de cupru - otrava pentru organism, scos la vanzare in magazinele din Timis

fructe

Aceasta substanta, folosita la stropirea pomilor fructiferi poate afecta atat fructele cat si legumele. Daca sunt consumate, acestea pot otravi organismul.

 

Politistii de la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase au gasit in doua magazine din Lugoj, care comercializau produse pentru protectia plantelor, zeci de kilograme de sulfatul de cupru. Aceasta substanta nu numai ca este oprita de la vanzare inca din 2007, dar avea si termenul de valabilitate expirat.

La primul magazin au fost gasite 51 de kilograme de sulfat de cupru. Administratorul le-a spus politistilor ca a cumparat marfa in urma cu doua saptamani de la o alta firma din Timisoara, fara sa stie ca acest produs nu mai poate fi comercializat.

Sulfatul de cupru era ambalat in pungi de cate un kilogram si a fost imediat oprit de la vanzare. Un kilogram din acest produs a fost luat de politisti pentru analize.

La cel de-al doilea magazine verificat, politistii au gasit 40 de kilograme de sulfat de cupru, achizitionat de la aceeasi societate din Timisoara. Tot aici, politistii au gasit alte 28 de produse puse in vanzare cu termenul de valabilitate expirat.
In ambele situatii s-au facut verificari in evidentele Ministerului Agriculturii, in urma carora s-a stabilit ca produsul “sulfat de cupru” a fost retras de pe piata in anul 2007.

Administratorii celor doua magazine s-au ales cu dosare penale pentru “producerea, livrarea si utilizarea ingrasamintelor chimice si a produselor de protectie a plantelor neautorizate”.

Medicii ne atrag atentia ca aceasta substanta nu trebuie sub nici o forma sa ajunga in organism. Fructele si legumele pe care le consumam trebuie sa fie spalate inainte de toate.

Sulfatul de cupru este o substanta toxica care inlocuieste fierul in celule si provoaca spasme, crampe, anemie sau chiar epilepsie.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 30 Martie 2012
Citeste mai multe despre: sulfat cupru, interzis, toxic, medici, politie, timisoara, timis,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed