Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Incep licitatiile pentru trei dintre cimitirele din Timisoara. "Vrem sa fie absolut totul legal"

mort cimitir

De astazi au inceput licitatiile pentru a se stabili noii administratorii a trei dintre cimitirele din Timisoara. Este vorba de cele situate pe Calea Buziasului, Calea Sagului si pe strada Rusu Sireanu.

Pentru toate aceste cimitire, contractele cu firmele care le administreaza vor expira la 1 iulie. Pentru a stopa mafia locurilor de veci si pentru a convinge administratorii sa isi plateasca la timp datoriile, edilii au realizat luna trecuta un regulament nou prin care sunt impuse reguli stricte. Una dintre cele mai importante este faptul ca locurile de veci nu vor mai fi impartite de administratori, ci de Primarie. Chiar si asa, edilii raman rezervati: „Sa speram ca acea casierie de bani incasati la negru sa nu se mute de la acea firma, la primarie”, declara in urma cu o luna, viceprimarul Traian Stoia.

Acesta este primul pas, trebuie anuntata licitatia pe site-ul primariei apoi trebuie lansata si pe SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice). De data asta vrem sa fie absolut totul legal, nu ca pana acum. Si cu banii, in caietul de sarcini scrie clar ca cel care va castiga licitatia trebuie sa achite banii in avans. Din trei in trei luni, trebuie sa plateasca pentru semestrul urmator”, a declarat astazi viceprimarul Traian Stoia pentru StirileProTV.ro/Vest.

Pretul de pornire al licitatiei pentru administrarea locurilor de veci va fi de 100.000 de lei anual, pentru fiecare cimitir. Aceasta va fi o licitare cu strigare, iar prin acest demers Primaria spera ca suma va creste considerabil. Pentru fiecare zi de intarziere, administratorul va fi penalizat cu 2%, iar daca nu plateste in termen de 30 de zile, contractul se reziliaza unilateral.

Fata de vechiul regulament, firma castigatoare va plati pentru paza, pentru pentru amenajarea aleilor si pentru intretinere. Pana acum, aceste costuri erau suportate tot de catre Primarie.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 19 Iunie 2013
Citeste mai multe despre: cimitire, timisoara, Traian Stoia, licitatie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed