De o saptamana, un realizator National Geographic se plimba prin Bucuresti si posteaza impresii pe Twitter. Ce l-a fascinat

Bucuresti

Andrew Evans, cel supranumit "nomadul digital" al National Geographic, filmeaza in Bucuresti un documentar. Evans a ajuns in Romania acum o saptamana si pare fascinat de orasul in care eleganta vechiului Paris se impleteste cu traditia otomana, spune el.

Andrew Evans se plimba deja de o saptamana prin Capitala Romaniei. A vizitat Ateneul Roman, s-a plimbat pe langa canalul Dambovitei si a mancat in Centrul Istoric. 

Realizatorul National Geographic pare cucerit de un oras in care "cabage rolls" (n.r. sarmale) sunt grozave, vioarele tiganilor "zgarie" linistea noptii, iar sutele de ciori inunda apusul.

 "Este un oras care a trait atat de mult, desi eu sunt aici pentru prima data", spune calatorul de profesie.

Bucurestiul a sarbatorit recent 555 de ani de cand a fost atestat istoric pentru prima data, le spune Evans fanilor care il urmaresc pe Twitter.

Citește și
Turisti
Destinatiile "adult only", pentru romanii fara partener sau partenera. Numarul rezervarilor a crescut cu 10% fata de 2012
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

"Personalitatea unui oras sta in cladiri. Chiar daca Bucurestiul este atat de serios, este tot pe-atat de fantastic"

Si chiar daca pare fascinat de el, orasul nu i-a ofeit o primire foarte prietenoasa. Acum o saptamana era frig si ploua. Echipa de filmare i-a intarziat o zi. Asa ca a inceput sa-l descopere singur, pe jos, cu aparatul de fotografiat in mana. Arhitectura pare sa-l fi fascinat cel mai mult la inceput. 

Si cum bucuresteanul modern isi traieste viata viata sociala mai ales in Centrul Vechi al Capitalei, Evans nu putea sa rateze atractiile turistice de aici. I-a placut cel mai mult Manastirea Stavropoleos. Situata peste drum de Palatul CEC-ului de pe Calea Victoriei, este un loc al linistii intr-o agitatie urbana care devine tot mai greu de suportat chiar si pentru bucurestenii obisnuiti cu freamatul pestrit al marelui oras.

"Maica Domnului, fresca originala din Manastirea Stavropoleos. Atata de frumoasa".

 Spitalul Coltea, recent renovat, i-a atras si el atentia. 

La fel si Caru' cu Bere, "construit in 1899, nu a fost inchis niciodata, in ciuda istoriei turbulente a secolului al XIX-lea".

Si cum suntem "in tara lui Dracula, usturoiul se vinde din plin" ...

 ...in piata unde o "bunica romanca" il invata cateva cuvinte in romana. :)

Si, bineinteles, un selfie cu "Dracula", bustul lui Vlad Tepes de la Curtea Veche.

Cea care l-a cucerit definitiv pe "nomadul digital" este insa bucataria romaneasca. Sarmalele merg bine cu "loads of smantana" (n.r. multa smantana")...

...iar mustul din struguri albi este grozav.

Evans a incercat sa patrunda si in cultura de cartier a orasului: "Pantelimon, casa hip hop-ului romanesc".

"Respect" pentru echipajele de prim ajutor din Bucuresti, pe care le-a intervievat intr-o dimineata friguroasa.

Povestea Teatrului Evreiesc de Stat si Maia Morganstern, "actrita de film si teatru aclamata de critici" care il conduce, vor avea o aparitie speciala in documentarul americanului.

La Ateneul Roman, "epicentrul muzicii in Bucuresti", s-a oprit sambata...

...si a fost fascinat de arhitectura.

Andrew Evans va mai sta cateva zile prin Bucurestiul pe care l-a filmat cu drona si l-a descoperit cu ajutorul unei aplicatii care l-a purtat prin istoria Capitalei Romaniei. Ii puteti urmari aventurile pe contul de Twitter.

Este scriitor si iubeste sa calatoreasca. Cine e Andrew Evans

Potrivit biografiei de pe site-ul oficial Andrew Evans este un "scriitor caruia ii place sa calatoreasca". Si ce poate fi mai frumos decat sa te plimbi prin toata lumea si sa scrii despre experientele pe care le-ai trait, despre oamenii pe care i-ai intalnit in aventurile tale.

S-a nascut in Texas, insa a crescut in Ohio. Scoala a facut-o in Anglia si Franta, insa cea mai importanta educatie a primit-o pe internet. Are diplome de la Brigham Young University si Oxford University. Iubeste cainii, tortul si scuba diving, iar cand nu calatoreste in jurul lumii, Andrew se simte "cel mai acasa" in Washington.

Andrew Evans este "nomadul digital" al National Geographic. Asta inseamna ca isi traieste experientele in timp real pe internet, impartasind cu fanii postului de televiziune si a impatimitilor de calatorii tot ce face.

Mai mult, Evans este autorul a patru carti, dar a si contribuit la realizarea mai multor ghiduri de travel. Pe cele ale Ucrainei si Islandei le-a scris chiar el. 100 Great Cities of the World, 1000 Places to See Before You Die si Four Seasons of Travel sunt numai cateva dintre aparitiile la care a colaborat cu alti scriitori.

Andrew nu a stat departe nici de presa, fiind de-a lungul timpului corespondent pentru revistele Business Traveler sau Blackbook. Articolele lui au aparut in The Times, The Guardian, The Observer, The Telegraph, Gawker, Gadling.com si The Economist.

Andrew Evans pe social media

Daca sunteti pasionati de calatorii, Andrew Evans va tine la curent, prin intermediul internetului, cu cele mai frumoase si interesante destinatii.

Il puteti gasi pe:

TWITTER

FACEBOOK

INSTAGRAM

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Din Germania pana in Africa, fara telefon si masina. Cum arata tinerii care calatoresc in jurul lumii fara un ban in buzunar
Din Germania pana in Africa, fara telefon si masina. Cum arata tinerii care calatoresc in jurul lumii fara un ban in buzunar

Mani are 27 de ani, e pietrar si e din Germania. Prietenul lui, Sigi, elvetian, are 28 de ani si e fierar. Sunt calfe calatoare si de 3 ani strabat impreuna lumea.

Destinatiile
Destinatiile "adult only", pentru romanii fara partener sau partenera. Numarul rezervarilor a crescut cu 10% fata de 2012

Din ce in ce mai multi romani fara partener spera sa isi gaseasca jumatatea in vacanta. Numarul rezervarilor pentru astfel de calatorii este mai mare cu 10% fata de acum 2 ani.

Smogul a pus stapanire si pe Paris. Simbolul orasului, Turnul Eiffel, abia mai poate fi zarit
Smogul a pus stapanire si pe Paris. Simbolul orasului, Turnul Eiffel, abia mai poate fi zarit

Autoritatile din Paris le-au cerut soferilor sa isi lase masinile acasa weekenul acesta. In schimb, le ofera calatorii gratuite cu mijloacele de transport in comun.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.