"Imi bag... in ei de morti, ca plec in Olanda luni". Ce i-a convins pe judecatori sa-l condamne pe smecherul cu BMW

Andrei Andronie

Fiu de bancher, condamnat la ani grei de inchisoare. O stire pe care de obicei nu ne asteptam sa o vedem in Romania. Magistratii au luat insa aceasta decizie in cazul lui Andrei Andronie, „smecherul cu BMW” care a curmat doua vieti

5 ani si jumatate de inchisoare: aceasta e pedeapsa primita de Andrei Traian Andronie, tanarul care in noiembrie 2011 a ucis doi oameni nevinovati. O tanara care se pregatea sa urce intr-un taxi si soferul acestuia au fost spulberati de bolidul x5, la bordul caruia Andronie fugea de politie prin centrul Capitalei. Fugea pentru ca, potrivit atat martorilor cat si procurorilor, se urcase la volan baut.

Iar reactia celui supranumit „smecherul cu BMW” in momentul in care si-a dat seama ca a ucis doi oameni a fost pe masura renumelui sau de beizadea. „Ma p.. pe ei de morti, nu sunt eu de vina”, le-ar fi strigat agentilor de politie care ii puneau catusele. Iar apoi, dus la sediul INML pentru a i se recolta probe in vedera stabilirii alcoolemiei, s-a pus in genunchi in fata medicului si a politistilor si le-a cerut CNP-urile victimelor sale dupa care a pretins ca se teme de ace, asa ca refuza sa i se ia probe.

Aceste detalii socante nu sunt speculatii, ci fac parte din motivarea sentintei data de magistratii Judecatoriei Sectorului 1. Detaliile care urmeaza, extrase din rechizitoriul procurorilor, nu au nevoie de comentarii.

Citește și
politist in trafic
"Smecher" de 22 de ani, recidivist, a bagat in spital un politist care-l oprise ca trecuse pe rosu
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

S-a pus in genunchi si a cerut CNP-urile
Cu toate ca tanarul a negat ca ar fi fost baut, „instanta retine ca starea avansata de ebrietate in care se afla inculpatul Andronie Traian Andrei este de netagaduit, in conditiile in care se observa vorbirea nearticulata, greoaie a inculpatului, dar si faptul ca nu-si poate mentine echilibrul, clatinandu-se in mod vizibil.

Comportamentul manifestat de inculpat reliefeaza faptul ca se afla in stare de ebrietate, deosebit de relevanta fiind discutia pe care acesta o poarta la sediul INML cu medicul legist, conversatia fiind insotita de gesturi irationale ale inculpatului, care creeaza un adevarat "spectacol" in prezenta medicului si a agentilor de politie, asezandu-se in genunchi si solicitand acestora sa-i comunice codurile numerice personale (CNP) ale victimelor”, se arata in continuarea actului de acuzare. „Inculpatul a precizat ca medicul l-a intrebat daca vrea sa-i fie recoltate probe biologice, insa i-a transmis acestuia ca are fobie de ace si ca doreste sa astepte sosirea parintilor sai, iar apoi se va supune acestei proceduri.

Citeste si: Smecherul cu BMW vrea sa fie liber. Ce surpriza i-au pregatit procurorii

„Nu sunt eu de vina”
Spectacolul de la INML a fost insa doar finalul. Potrivit martorilor oculari, imediat dupa accident, Andronie a parut mai degraba furios pe victimele sale, a caror singura vina era ca nu s-au dat deoparte din calea bolidului care gonea cu o viteza peste 100 km/h – sau mai degraba 200 km/h, dupa declaratiile unor martori.

Dupa ce inculpatul Andronie Traian Andrei a reusit sa iasa din autoturismul sau, martorul O. V., unul dintre agentii de politie care pornise in urmarirea acestuia in zona Bd. Barbu Vacarescu, a procedat la incatusarea sa, introducandu-l in autospeciala politiei si blocand usile, pentru a nu putea iesi. Cu toate acestea, inculpatul a izbutit sa deschida geamul portierei din dreapta spate, tipand la agentii de politie sa-l elibereze, intrucat nu a facut nimic. [...] In momentul in care a trecut pe langa taximetrul implicat in accident, la reprosul adresat de catre O. V. referitor la faptul ca din cauza sa au decedat doua persoane, inculpatul Andronie a afirmat ca "ma p.. pe ei de morti, nu sunt eu de vina".

A recunoscut ca nu e prima data cand conduce beat
Potrivit politistilor care i-au pus catusele, „inculpatul era recalcitrant, aflandu-se in stare de ebrietate, ii intreba ce au cu el, ii ameninta ca tatal sau e un om influent, afirmand ca le va oferi bani daca il lasa in pace. Totodata, atat martorul S. I. D., cat si martorul O. V. au sustinut ca Andronie Traian Andrei a adresat cuvinte insultatoare la adresa memoriei persoanelor decedate in evenimentul rutier, atat la locul producerii accidentului, cat si in timpul deplasarii catre Institutul National de Medicina Legala, afirmand ca "imi bag p... in ei de morti ca eu oricum plec in Olanda ca am bilet de avion luni", si sustinand ca persoanele decedate nu se aflau pe trecerea de pietoni, astfel incat nu este raspunzator de ceea ce s-a intamplat. De asemenea, inculpatul le-a spus agentilor de politie ca tatal sau le va oferi bani si ca nu este prima oara cand conduce un autovehicul in stare de ebrietate si este urmarit de organele de politie.

Tatal tanarului, Jean Andronie a fost pana acum cativa ani o persoana importanta in sistemul bancar, vicepresedintele a doua banci. Iar in asteptarea acestei sentinte, tanarul Andronie a fost descoperit de reporterii Cancan relaxandu-se la mare, in compania noii sale prietene, ba chiar si in Olanda, unde s-a inscris la facultate.

"Lipsit de moralitate si fara remuscari"
Concluziile le-au tras chiar judecatorii care l-au condamnat la 5 ani si jumatate de inchisoare pentru ucidere din culpa - din care se va scadea luna de zile in care tanarul a stat in arest preventiv. Magistratii cred ca Andrei Andronie este un „individ lipsit de moralitate, de compasiune fata de semeni si posibil si fara remuscari fata de consecintele faptelor sale".

Decizia Judecatoriei Sectorului 1 nu este definitiva si poate fi atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Estul salbatic al Romaniei. Rafuiala in trafic intre doi soferi furiosi:
Estul salbatic al Romaniei. Rafuiala in trafic intre doi soferi furiosi: "Ce vrei frate? Esti smecher ma?". VIDEO

Faptul ca sunt veri nu a mai avut nicio importanta pentru doi barbati din Vaslui, care s-au rafuit in trafic pentru o datorie mai veche. S-au urmarit cu masinile si au fost la un pas sa ii puna si pe altii in primejdie.

"Smecher" de 22 de ani, recidivist, a bagat in spital un politist care-l oprise ca trecuse pe rosu

Tanarul retinut dupa ce a lovit cu masina un politist care il oprise in trafic intrucat trecuse pe culoarea rosie a semaforului are antecedente penale, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae.  

O tanara care urca intr-un taxi si soferul acestuia, ucisi de un smecher cu X5 care fugea de politie
O tanara care urca intr-un taxi si soferul acestuia, ucisi de un smecher cu X5 care fugea de politie

Un tanar de 19 ani, care a gonit prin Bucuresti cu politia pe urme, ucis in cursa lui doi nevinovati: un taximetrist si o fata care tocmai intra in masina acestuia.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.