Ads by INTERNET PROTV

Un barbat a gasit un crucifix care ar putea schimba istoria crestinismului. De ce este important acest obiect de aur

Crucifix - Vikingemuseet Ladby

Un danez "inarmat" cu un detector de metale a facut o descoperire care ar putea schimba istoria crestinismului, asa cum o stiam noi pana acum.

FOTO:  Vikingemuseet Ladby

Conform Atlas Obscura, Dennis Fabricius Holm a gasit in luna martie, dupa cateva luni de explorare, un crucifix mic si auriu, care ar putea fi printre primele piese doveditoare ale existentei crestinismului in Danemarca. Obiectul a fost gasit in Aunslev, Østfyn (Danemarca), si are doar 4 centimetri, fiind facut din cateva bucati de aur.

Specialistii spun ca ar fi fost construit in prima jumatate a secolului 10 - la inceputul anilor 900 - adica inaintea ruinelor de la Jelling, care marcheaza momentul in care Danemarca a acceptat crestinismul. Este posibil ca acest crucifix sa fi fost purtat ca bijuterie de o femeie. O cruce asemanatoare, cam din aceeasi perioada, a fost descoperita in 1879, in mormantul unei femei din Suedia. Insa alte cruciulite care au fost gasite pana acum in Danemarca erau doar fragmente si erau datate la sfarsitul secolului 10.

Acest crucifix ar putea schimba povestea trecerii Danemarcei la crestinism si poate ca religia era mult mai populara in aceasta regiune decat se stia pana acum. Sau - asa cum sugereaza Muzeul Viking Ladby - "poate ca era doar un accesoriu pagan al vikingilor".

 

Sursa: Atlas Obscura, Data publicarii: 19 Martie 2016
Citeste mai multe despre: cruce, crucifix, religie, crestinism, Danemarca,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed