SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS, 3 - 6, 0 - 6. Williams isi ia revansa in fata Simonei Halep si castiga Turneul Campioanelor

Simona Halep

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS. Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, a pierdut finala Turneului Campioanelor, fiind invinsa, cu scorul de 6-3, 6-0, de americanca Serena Williams, locul 1 WTA, dupa un meci care a durat 1 ora si 9 minute.

Simona Halep va primi pentru evolutia ei la Turneul Campioanelor un premiu de 971.000 de dolari si 890 de puncte WTA.

Williams va incasa 2,047 milioane de dolari si 1.340 de puncte WTA. Serena Williams a castigat pentru a treia oara consecutiv Turneul Campioanelor si pentru a cincea oara in cariera.

Ea ocupa locul 2 in clasamentul "all time" al trofeelor la Turneul Campioanelor, dupa Martina Navratilova, cu opt succese. Cele doua jucatoare s-au mai intalnit si in Grupa Rosie a competitiei, cand Halep a castigat cu 6-0, 6-2.

Citeste si: Reactii dupa finala pierduta de Simona Halep in fata Serenei Williams

Citește și
simona halep
Reactii dupa ce Halep i-a luat un set lui Ivanovic si a trimis-o pe Serena in semifinale. "Ar trebui sa o scoata la cina!"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Williams a trecut de faza grupelor cu ajutorul romancei, care a castigat un set in partida cu Ana Ivanovici.

Daca sportiva sarba ar fi castigat in doua seturi, in fata Simonei Halep, deja calificata in acel moment, americanca nu ar fi ajuns in semifinale.

Acesta a fost ultimul meci al Simonei Halep din acest sezon.

LIVE TEXT:

PHOTOS; @serenawilliams & @Simona_Halep after their match at @WTAFinalsSG .. #WTAFinals2014 (Clive Brunskill/Getty) pic.twitter.com/WSn37Aw9ID

14:42 Pare sa fie poza emblema a acestui meci:). Simona, intr-un moment in care incerca sa-si adune fortele pentru a o invinge pe Serena.

14:24 "Trebuia sa joc mult mai bine ca sa castig si am facut-o. Stiam ca numai asa o pot bate", a spus Serena Williams dupa meciul cu Halep.

14:20 FINAL DE MECI DRAMATIC PENTRU SIMONA, CARE PIERDE IN FATA SERENEI WILLIAMS! SERENA WILLIAMS CASTIGA TURNEUL CAMPIOANELOR!!!

14:17 0 - 5 in setul doi pentru Serena. Daca jucatoarea din SUA castiga isi castiga serviciul, o va invinge pe Simona in finala Turneului Campioanelor.

14:15 0 - 4 pentru Serena si soarta meciului pare decisa :(

14:10 Dublu break pentru Serena Williams, care conduce in acest moment cu 0 - 3. Daca va castiga si acest set, Serena Williams castiga meciul.

14:07 0 - 2 pentru Williams in setul 2.

14:04 Inceput de set doi greu pentru Halep. Williams castiga primul game.

13:58 SERENA CASTIGA PRIMUL SET, 3 -6!

13:55 3 - 5 pentru Serena si soarta primului set pare decisa :(

13:49 Simona revine spectaculos si face re-break. Este 3 - 4 in primul set. Hai, Simona!

13:45 Serena reuseste cel de-al doilea break si o domina in acest moment pe Simona. Loveste scurt si puternic... eficient. Este 2 -4 pentru americanca.

13:40 Este 2 - 3 in setul intai pentru Williams, care cere ajutorul publicului, sa o incurajeze. :)

13:34 Serena reuseste break pe serviciul Simonei si restabileste egalitatea. Un game nu neaparat prost pentru jucatoarea romanca. Simona a castigat doua puncte direct din serviciu.

13:24 Break pentru Halep! 2 -1 pentru Simona, in primul set!

13:20 Bravo, Simona! 1 - 1. Halep reface egalitatea. Momente magine la Singapore! Simona este aplaudata minute in sir de public

13:18 Serena Williams isi castiga serviciul.

13:15 Inceput de meci spectaculos pentru jucatoarea romanca, Simona pare mai in forma ca niciodata la inceputul meciului. Sa fie cu noroc :)

13:03 Simona Halep si Serena Williams au iesit la incalzire.

12:30 Simona e "HAPPY!" A mai ramas jumatate de ora pana la marea finala. Hai, Simona! :)

11:40 Site-ul oficial al Turneului Campioanelor scria, ieri, cu o zi inainte de finala dintre Simona Halep si Serena Williams, ca daca ar fi fost vorba de un meci de box, pentru revansa dintre romanca si americanca s-ar fi aplicat sistemul pay-per-view. "Este Simona favorita?", este titlul unui material de pe site-ul wtafinals.com.

"Ea are un plan... Fiti sinceri. Din momentul in care Simona Halep a invins-o pe Serena Williams cu 6-0, 6-2 in al doilea lor meci din grupa, v-ati gandit: 'revansa'. Nu va suparati pe voi insiva daca v-ati gandit ca pentru trofeu si pentru locul 1 la finalul anului se vor lupta la Turneul Campioanelor primele doua favorite. Multi au gandit astfel. Si totusi, intr-un mod cumva hollywoodian, am ajuns sa avem chiar o poveste mai frumoasa. Daca acesta ar fi fost box, primul meci Halep - Williams ar fi fost echivalentul infrangerii prin KO a campionului de mult timp la categoria grea in prima runda de catre un pugilist tanar. Iar daca acesta ar fi fost box, la revansa s-ar fi aplicat pay-per view", scrie site-ul competitiei.

"Intrebarea este aceasta: Este Halep sau nu favorita meciului pentru titlu? Oare doar a socat-o Simona pe Serena cu viteza si miscarile ei si poate Serena sa contracareze aceste tactici prin forta si experienta? (...) Multi vor vrea sa vada daca Serena o poate coplesi pe Halep. Se poate motiva sa fie mai puternica decat o adversara mai tanara, mai rapida?" , adauga wtafinals.com.

CNN.com scrie ca Serena Williams va avea sansa sa isi ia revansa dupa cea mai severa infrangere a sa din ultimii 16 ani. "Numarul 1 mondial a fost umilita de romanca, scor 6-0, 6-2, in faza grupelor, in aceasta saptamana", mentioneaza sursa citata.

"Serena Williams are sansa de se razbuna dupa infrangerea din meciul cu Halep, in finala Turneului Campioanelor", a notat si usnews.com.

"Dupa infrangerea jenanta a Serenei Williams in fata Simonei Halep in grupele Turneului Campioanelor, americanca a spus in conferinta de presa ca abia asteapta sa aiba sansa sa isi ia revansa. Nu a trebuit sa astepte prea mult. Cele doua se vor confrunta din nou, duminica, in finala Turneului Campioanelor. Interesant este ca Williams a ajuns in semifinale datorita lui Halep", mai scrie site-ul american.

08:30 "Sunt incantata de calificarea in finala. Obiectivul meu este sa castig trei ghemuri. Acesta ar fi primul meu obiectiv. Sper sa imi pastrez serviciul. Asta ar fi bine. Cel mai mult, sper sa obtin un break, asa ca incep cu obiective scazute. Ea a jucat foarte, foarte bine. Voi da tot ce am mai bun si vom vedea ce se va intampla", a spus Williams, potrivit The Guardian.

"A fost o nebunie. Nu vreau sa mai trec prin asta. Daca ma voi califica la editia viitoare, va trebui sa imi castig toate meciurile. Nu imi place ca soarta mea sa fie in mainile altcuiva. Halep a avut 5-1 in primul set si mi-am spus: Ei bine, poate ma voi califica'. Apoi ea a pierdut si i-am spus asistentului meu: «S-ar putea sa avem nevoie sa ne rezervam un zbor». Dupa care tot ce stiu e ca ea a luat un avans in setul doi si a egalat situatia. Ma gandeam: 'Asta e prea mult. La anul imi voi juca meciurile, le voi castiga pe toate trei si vom vedea ce va fi de acolo'. Asta a facut Caroline. Nu a avut niciun stres. E prea stresant pentru mine. A fost ca un film drama vazut la televizor, iar mie nu imi place sa ma uit la drame", a completat Williams, conform WTA.

In prima semifinala, Williams a dispus cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (8/6), de jucatoarea daneza Caroline Wozniacki, locul 8 WTA, iar Halep a invins-o cu 6-2, 6-2, pe Agnieszka Radwanska (Polonia, 6 WTA).

Cele doua sportive s-au mai intalnit in faza grupelor, miercuri, cand Halep s-a impus cu scorul de 6-0, 6-2.

Pana la inceputul turneului, cele doua mai jucasera de trei ori pana in prezent, de fiecare data impunandu-se Williams. Ele au jucat prima data una impotriva celeilalte in 2011, in turul doi al turneului de la Wimbledon, cand Serena Williams a castigat in trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Urmatoarele doua partide au avut loc in 2013 si s-au incheiat cu scorul de 6-3, 6-0, in semifinalele turneului de la Roma, si cu scorul de 6-0, 6-4, in sferturile de finala ale turneului de la Cincinnati.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a editie a Turneului Campioanelor, reuneste cele mai bune opt jucatoare si cele mai bune opt perechi de dublu in anul in curs, care se intrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

Pentru calificarea in finala, Halep si-a asigurat 890 de puncte WTA si un cec in valoare de 971.000 de dolari.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
SIMONA HALEP - AGNIESZKA RADWANSKA, 6 - 2, 6 - 2, in semifinale la Turneul Campioanelor. Halep va juca finala cu Williams
SIMONA HALEP - AGNIESZKA RADWANSKA, 6 - 2, 6 - 2, in semifinale la Turneul Campioanelor. Halep va juca finala cu Williams

SIMONA HALEP - AGNIESZKA RADWANSKA.Jucatoarea Simona Halep (4 WTA) s-a calificat sambata in finala Turneului Campioanelor de la Singapore, dupa ce a dispus cu scorul de 6-2, 6-2, la capatul a 67 minute de poloneza Agnieszka Radwanska (6 WTA).

Reactii dupa ce Halep i-a luat un set lui Ivanovic si a trimis-o pe Serena in semifinale.
Reactii dupa ce Halep i-a luat un set lui Ivanovic si a trimis-o pe Serena in semifinale. "Ar trebui sa o scoata la cina!"

Fosta jucatoare de tenis Chris Evert a scris, vineri, pe Twitter, ca Serena Williams ar trebui sa o invite la cina pe Simona Halep, dupa ce ocupanta locului 1 WTA a reusit sa acceada in semifinalele Turneului Campioanelor datorita romancei.

SIMONA HALEP - ANA IVANOVIC, 6-7, 6-3, 3-6 la Turneul Campioanelor. Halep castiga grupa si va juca in semifinale cu Radwanska
SIMONA HALEP - ANA IVANOVIC, 6-7, 6-3, 3-6 la Turneul Campioanelor. Halep castiga grupa si va juca in semifinale cu Radwanska

SIMONA HALEP - ANA IVANOVICI. Simona Halep a suferit prima infrangere la Turneul Campioanelor, 6-7 (7), 6-3, 3-6, in fata Anei Ivanovici, in ultimul meci al Grupei Rosii. Romanca se califica de pe prima pozitie in semifinala de la Singapore.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.