SIMONA HALEP - AGNIESZKA RADWANSKA, 6 - 2, 6 - 2, in semifinale la Turneul Campioanelor. Halep va juca finala cu Williams

Cover Simona halep

SIMONA HALEP - AGNIESZKA RADWANSKA.Jucatoarea Simona Halep (4 WTA) s-a calificat sambata in finala Turneului Campioanelor de la Singapore, dupa ce a dispus cu scorul de 6-2, 6-2, la capatul a 67 minute de poloneza Agnieszka Radwanska (6 WTA).

FINALA DINTRE SIMONA HALEP SI SERENA WILLIAMS SE JOACA ASTAZI (N.R. DUMINICA) DE LA ORA 13.00.

Partida a inceput cu o perioada de tatonare, cele doua jucatoare reusind sa-si castige fiecare ghemurile de debut. Dupa ce si ghemul trei parea ca se va disputa dupa aceleasi coordonate, Halep a reusit sa revina de la 0-30 si a fructificat prima sansa de break de care a profitat la capatul a zece minute de joc.

In ghemul patru, Radwanska a avut si ea prima sansa de break din aceasta partida, insa Halep a reusit sa o anuleze gratie unui serviciu foarte bine plasat in exterior, iar in final s-a desprins pentru prima oara la doua lungimi de jucatoarea poloneza.

Halep a continuat sa puna presiune pe Radwanska, care nu a reusit sa gaseasca antidotul la jocul sportivei din Romania si a reusit cel de-al doilea break consecutiv, reusind sa se desprinda la 4-1.

Citește și
simona halep
Simona Halep, pentru WTA: Joc fara presiune. Este unul dintre cele mai bune turnee din acest an pentru mine
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Dupa cinci ghemuri consecutive, Radwanska a reusit sa intrerupa seria Simonei Halep, insa sportiva pregatita de Wim Fisette a inchis setul inaugural la prima ocazie avuta dupa 34 de minute, cu scorul de 6-2.

Totusi, statistica primului set nu a lasat senzatia unui dezechilibru atat de mare, diferenta fiind facuta la loviturile direct castigatoare (9-3 in favoarea lui Halep), in timp ce raportul greselilor nefortate a fost egal 7, iar totalul punctelor castigate a fost de 29-20 in favoarea Simonei.

Setul secund a inceput in aceeasi nota de dominare a Simonei Halep, care a reusit sa se distanteze repede la 2-0, perioada in care Radwanska a reusit sa castige un singur punct din primele noua disputate.

Constanta lui Halep a continuat intr-o nota debordanta, ea reusind sa obtina si cel de-al patrulea break din acest meci, din tot atatea sanse avute.

Totusi, in ghemul patru al setului secund, Halep a scazut putin ritmul jocului, ea pierzandu-si pentru prima oara serviciul, desi avusese trei mingi de 4-0.

Insa, in ghemul cinci, Halep a revenit si a castigat imediat pe serviciul lui Radwanska. Dupa 67 de minute, Halep a beneficiat de prima minge de meci, reusind sa inchida partida cu un "smash" din mijlocul terenului.

La finalul partidei, statistica a aratat un raport de 26-4 la lovituri direct castigatoare in favoarea Simonei Halep, in timp ce greselile nefortate au fost la egalitate, 13-13.

De asemenea, Halep, care a avut patru duble greseli, fata de niciuna a Agnieszkai, a reusit si patru asi, fata de doar unul al polonezei. Pentru calificarea in finala, Halep si-a asigurat 890 de puncte WTA si un cec in valoare de 971.000 de dolari.

In finala programata duminica, Halep o va intalni pe americanca Serena Williams (locul 1 WTA), care a dispus, in prima semifinala, cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (8/6), de jucatoarea daneza Caroline Wozniacki, locul 8 WTA.

Simona Halep, prima jucatoare de tenis din Romania care va juca in finala Turneului Campioanelor

Pana la performanta Simonei Halep, Irina Spirlea obtinuse cele mai bune rezultate la Turneul Campioanelor, dupa ce a jucat doua semifinale, in 1997 si 1998, din trei participari (in 1996 a fost eliminata in primul tur).

Simona Halep a devenit cea de-a opta jucatoare din lume care a reusit sa se califice in finala chiar de la prima participare, dupa Tracy Austin (1979), Andrea Jaeger (1981), Lindsay Davenport (1994), Martina Hingis (1996), Serena Williams (2001), Maria sarapova (2001) si Petra Kvitova (2011), ultimele trei reusind sa se impuna si in ultimul act al competitiei.

Serena Williams este castigatoarea ultimelor doua editii ale Turneului Campioanelor, in 2012 si 2013.

Managerul Simonei Halep, Virginia Ruzici a partcipat la doua editii ale Turneului Campioanelor, in 1983 si 1984, fiind eliminata de fiecare data in primul tur.

Si Spirlea, si Ruzici au jucat in sistemul eliminatoriu, pe un tabloul de 16 jucatoare. Actualul format, cu opt jucatoare impartite in doua grupe, a fost adoptat in 2003.

Prima editie a Turneului Campioanelor a avut loc in 1972, la Boca Raton, Florida, cu participarea a 16 jucatoare, care au evoluat in sistem eliminatoriu, pentru premii totale de 100.900 de dolari. Americanca Chris Evert a fost prima campioana, la varsta de 17 ani, dar nu a intrat in posesia premiului de 25.000 de dolari din cauza statutului de jucatoare amatoare pe care il avea atunci.

Din 1972, turneul a fost gazduit de opt orase, Boca Raton, Los Angeles, New York, Oakland, Munchen, Madrid, Doha si Istanbul. in 1986 au avut loc doua editii, una in martie, alta in noiembrie. Singapore este a noua destinatie, pentru urmatoarele cinci editii, reusind sa obtina calitatea de gazda dupa un indelungat proces de selectie, in care a mai concurat in final cu Kazan, Ciudad de Mexico si Tianjin.

SIMONA HALEP - AGNIESZKA RADWANSKA LIVE TEXT:

14:21 "Sunt foarte fericita. Ma simt minunat. Este o jucatoare minunata, vreau sa o felicit. Stiam ca trebuia sa aleg mult, sa termin repede", a spus Simona la finalul meciului.

"Este un nou meci, o noua zi. Orice se poate intampla. Vreau doar sa joc bine. Sa ma bucur de finala", a spus Simona Halep, intrebata despre finala cu Serena Williams.

14:19 6-2 in setul doi si SIMONA E IN FINALA!

14:15 Meciul inca se disputa. 5 - 2 pentru Simona, care mai are inca trei mingi de meci.

14:12 Simona castiga game-ul 6 din setul doi. Este 5 -1 pentru romanca. Daca va castiga gameul 7, Simona castiga meciul si se califica in finale. Hai, Simona!!!!!!!

14:08 4-1 pentru Simona in game-ul doi. Se joaca de mai putin de o ora.

14:02 Radwanska reuseste break-ul si este 3-1 pentru romanca.

14:00 Daca Simona Halep va castiga acest meci, ar fi pentru prima data in ultimii 39 de ani cand un roman joaca o finala la Turneul Campionilor, scriu colegii nostri de la www.sport.ro.

In 1975, Ilie Nastase a cucerit al 4-lea trofeu al Turneului Campionilor, dupa o finala castigata in fata lui Bjorn Borg. Nastase a mai cucerit de trei ori acest trofeu.

13:55 Spectaculos! 3 - 0 pentru Simona si meciul nu pare sa fie departe de final.

13:52 Este 2-0 pentru Simona, iar Radwanska pare sa nu mai inteleaga nimic din acest meci :)

13:49 Simona incepe bine si setul al doilea. Este 1 - 0 pentru romanca, iar Simona are sanse sa rezolve meciul din doua seturi.

13:46 6-2 si SIMONA CASTIGA PRIMUL SET! A fost un meci echilibrat. Hai, Simo!

13:41 Simona pierde game-ul 7 din primul set. Este 5 - 2 pentru Radwanska, iar romanca are nevoie de multa concentrare.

13:37 5 - 1 in primul set pentru Simona.

13:35 Fotbalistii de la Dinamo saluta performantele Simonei Halep - Mijlocasul dinamovist Cosmin Matei a declarat, sambata, ca este foarte recunoscator pentru ceea ce face jucatoarea de tenis Simona Halep pentru Romania si ca performantele sportivei il fac sa fie mandru de ea.

"Jos palaria pentru ceea ce face Simona Halep pentru Romania si pentru tenisul romanesc. Performantele ei ne fac si pe noi ceilalti din alte sporturi sa fim mandri de ea", a declarat Matei.

Portarul Traian Marc spera ca Simona Halep sa castige Turneul Campioanelor de la Singapore: "Am urmarit meciurile Simonei Halep, suntem toti mandri de ea si speram sa castige acest turneu".

Fundasul Steliano Filip si-a aratat de asemenea respectul pentru performantele Simonei Halep.

"E ceva fantastic ce face Halep. Bravo ei, respect. Nu am vazut-o pe viu, dar ma bucur ca o pot vedea la televizor, si sper sa o vad cat mai mult timp de acum incolo", a spus Filip.

Mai multi jucatori ai formatiei Dinamo, impreuna cu directorul general al clubului, Ionel Danciulescu, au vizitat sambata, standurile sponsorului "Tiriac Auto", de la Salonul Auto Bucuresti.

13:33 Dublu break pentru Simona si este 4 - 1 in acest moment.

13:25 Simona reuseste sa-si castige serviciul. 3 -1 pentru jucatoarea romanca.

13:22 Simona reuseste break-ul si preia conducerea setului.

13:18 Simona castiga game-ul doi. Halep este concentrata si loveste calculat mingea, insa are in fata un adversar pe masura. hai, Simona!

13:14 Simona Halep pierde primul game. La general jucatoarea poloneza a castigat 4 meciuri din 6 in fata romancei.

12:00 Serena Williams s-a calificat in finala dupa un tie-break cu Caroline Wozniaki. Americanca s-a impus in trei seturi, 2-6; 6-3; 7-6 (8-6).

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
SIMONA HALEP - ANA IVANOVIC, 6-7, 6-3, 3-6 la Turneul Campioanelor. Halep castiga grupa si va juca in semifinale cu Radwanska
SIMONA HALEP - ANA IVANOVIC, 6-7, 6-3, 3-6 la Turneul Campioanelor. Halep castiga grupa si va juca in semifinale cu Radwanska

SIMONA HALEP - ANA IVANOVICI. Simona Halep a suferit prima infrangere la Turneul Campioanelor, 6-7 (7), 6-3, 3-6, in fata Anei Ivanovici, in ultimul meci al Grupei Rosii. Romanca se califica de pe prima pozitie in semifinala de la Singapore.

Simona Halep, pentru WTA: Joc fara presiune. Este unul dintre cele mai bune turnee din acest an pentru mine
Simona Halep, pentru WTA: Joc fara presiune. Este unul dintre cele mai bune turnee din acest an pentru mine

Simona Halep a declarat ca a venit al Turneul Campioanelor de la Singapore fara mari asteptari, ceea ce o face sa evolueze fara presiune si sa joace la fel cum a facut-o la Roland Garros, unde a ajuns in finala.

Halep - Serena, 6-0; 6-2. Reactii dupa meciul care a facut-o pe americanca sa spuna ca se va antrena
Halep - Serena, 6-0; 6-2. Reactii dupa meciul care a facut-o pe americanca sa spuna ca se va antrena "special" pentru ea

Simona Halep a fost aplaudata miercuri de o lume intreaga, dupa ce a invins-o pe cea mai buna jucatoare de tenis a ultimilor 10 ani, Serena Williams, scor 6-0; 6-2.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.