ROMANIA - GRECIA. Mutu: "Inainte de meciul cu Ungaria, Piturca ne spunea ce populatie are tara"

Adrian Mutu

Adrian Mutu a declarat, marti seara, ca Victor Piturca ar trebui sa plece de conducerea tehnica a echipei nationale dupa ratarea calificarii la CM 2014, precizand ca sunt antrenori buni care il pot inlocui.

''Acum ar trebui sa incepem de la zero. Fara Mutu, fara Piturca, totul de la zero si sa crestem. Avem atatia antrenori buni, Olaroiu, Reghecampf, Contra, Petrescu si asa mai departe. Si cu jucatori noi sa incepem sa construim. Altfel ce facem? Nu era important sa fiu eu pe teren cu Grecia. Nu e vorba numai de mine, ci si de Stefan Radu, de Radoi, de Sapunaru, de Sanmartean si chiar Chivu. Ei trebuiau convinsi sa ajute Romania sa se califice la acest Campionat Mondial. Eu cred ca Piturca a pus orgoliul sau mai presus de interesul sportiv al Romaniei. Aici nu e un razboi intre mine si Piturca, vorbesc in calitate de jucator care a facut parte din echipa nationala'', a spus Adrian Mutu, aseara la Digi Sport.

El a afirmat ca daca va veni un alt selectioner poate va avea ocazia unui meci de retragere de la prima reprezentativa. ''Eu nu mai sunt viitorul echipei nationale la 35 de ani. Dar cat timp e Victor Piturca pentru mine este inchis (n.r. – la echipa nationala). Dar daca vine un alt antrenor poate mai am si eu loc de un meci de retragere. Eu nu zic sa isi dea demisia Piturca si vin eu sa fac la nationala la 35 de ani... sa fim seriosi. Dar o zic pentru binele echipei nationale'', a explicat atacantul.

Mutu sustine ca si-a dorit foarte mult sa joace in barajul cu Grecia dar nu a fost lasat. ''Am trait meciul ca orice roman, cu dorinta de a intoarce acel 1-3 de la Atena si cu nervii care au venit dupa aia. Mai ales ca eu sunt implicat pe de o parte in lucrul asta. Am simtit ca am vrut sa fiu acolo (n.r. – la nationala) dar nu am fost lasat. Nu vreau sa spun ca eu trebuia sa fiu in primul unsprezece, dar puteam sa fiu in lot. Pentru ca nationala avea nevoie si de rezerve cu experienta. Piturca a zis dupa meci cu Grecia ca nu avem jucatori de valoare pe banca de rezerve. Pai i-a omorat pe toti de pe banca de rezerve. Si a zis ca a adus si el oamenii pe care i-a avut. Pai atunci printre toti prostii aia nu putea sa fie si Adi Mutu un alt prost?'', a mentionat Mutu.

Atacantul este de parere ca Grecia nu este valoric peste Romania si considera ca echipa nationala trebuia sa atace dupa infrangerea cu 1-3 din tur. ''Eu cred ca trebuia sa atacam tot meciul. Luam gol, atacam iar, se termina 7-5 sau 8-5 pentru noi. Asa am facut un meci sa nu pierdem ca sa spui ca Grecia a fost mai buna. Pai eu zic ca Grecia nu e mai buna ca noi. Nu am zis ca grecii sunt chiftele, dar nu poti sa ii bati daca nu ataci. Ce fotbalisti au? In afara de Samaras ala la nivel international ce fotbalisti au ? Ala de ne-a dat golurile (n.r. - Mitroglou) a mai dat goluri asa prin Liga Campionilor, dar nici nu ii stiu numele. In afara de Samaras si numarul 10 ala nu stiu de la ei. Eu spun ca Grecia si Romania sunt aproape la acelasi nivel ca valoare'', a precizat jucatorul formatiei Ajaccio.

Citește și
Victor Piturca
Romania la Mondial a ajuns doar o amintire din copilarie. Generatia cu majorat inainte de calificare
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Fotbalistul a mai declarat ca nu a gresit deloc in relatia cu Victor Piturca si ca pentru ca l-a ajutat in 2005 l-a rasplatit calificandu-l la Campionatul European. ''Eu joc la club, nu am avut nicio problema cu Ravanelli. Eu cred ca am jucat peste 85 la suta din meciuri. In relatia personala cu Piturca nu cred am gresit cu nimic. Eu cand am venit la nationala am venit si cu o zi mai devreme, am stat si in cantonament cand nu trebuia sa stau... Bineinteles ca in timpul meu liber nu am fost usa de biserica, dar asta nu ar trebui sa-l deranjeze pe selectioner. Domnul Piturca m-a ajutat si mi-a dat o mana de ajutor in 2005, cand a fost suspendarea cu Chelsea. Atunci m-a convocat cand nu trebuia sa fiu convocat, recunosc. Dar dupa aia l-am calificat la Campionatul European. Peste 60 la suta din golurile din grupa ale echipei nationale au fost date de mine. Daca nu ma insel atunci am fost si golgheterul grupei. Sa vorbim insa despre ce nu a facut Victor Piturca, pentru ca nu ne-am calificat la un Campionat Mondial'', a mentionat atacantul.

Piturca este''primitiv'' in ceea ce priveste pregatirea unui meci al echipei nationale, este de parere Adrian Mutu. ''Piturca e primitiv in tot ceea ce insemna pregatire. E foarte bun selectioner, recunosc. Dar au trecut anii peste el. Daca incepem o sedinta video inainte de meci cu Ungaria cu faptul ca Ungaria are 2 milioane de locuitori si 700.000 de metri patrati . Asta e pregatire? E din anii ’50-’60. Asa incepea o sedinta video, da. O spun eu, daca nu ma credeti pe mine sa ii intrebati pe ceilailti daca au curaj sa spuna. Pai cateodata ne uitam la aceleasi meciuri de mai multe ori. Meciurile adversarelor noastre. Iar sedintele dureaza patru ore. Cand jucam cu Andorra, ne spune ca e o echipa foarte buna si sa nu o subestimam. Iar daca jucam cu Olanda atunci ne spune ca e o echipa foarte, foarte buna. Deci toate sunt foarte, foarte bune. Si dupa aia e liniste totala o ora si jumatate cat dureaza un meci”, a afirmat Mutu.

De asemenea, el a adaugat ca Piturca intretine ''o atmosfera dictatoriala'' la prima reprezentativa si ii motiveaza in sens negativ pe jucatori. ''Sa nu il joci pe Maxim in Grecia cand e in forma si toata Germania vorbeste de el... Maxim putea sa il puna in valoare pe Marica. Pai Marica in dubla asta a fost absent pentru ca nu a avut o minge. Piturca are un ochi foarte bun la jucatori, dar nu poate sa ii motiveze. Ii motiveaza intr-un sens negativ. Intretine o atmosfera dictatoriala, asa. Le ia laptopurile, telefoanele la baieti. Suntem in 2013, unii mai au familii, nu poti sa faci asa ceva, nu suntem in comunism. Daca eu nu spu adevarul vad ca nu il spune nimeni. Vorbesc eu si o sa imi sara toata lumea in cap, dar pe mine nu ma intereseaza. Eu spun ceea ce gandesc si am constiinta impacat'', a mai spus Mutu.

Reprezentativa de fotbal a Romaniei a ratat calificarea la Cupa Mondiala din Brazilia, dupa ce a incheiat la egalitate, marti seara, pe Arena Nationala, scor 1-1, cu selectionata similara a Greciei, in mansa retur a barajului de accedere la turneul final din 2014. In tur, tricolorii au pierdut, la Pireu, cu scorul de 1-3.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Romania-Grecia. De la agonie la extaz, si inapoi la agonie. Cum au trait romanii cele 90 de minute
Romania-Grecia. De la agonie la extaz, si inapoi la agonie. Cum au trait romanii cele 90 de minute

Visul brazilian s-a spulberat pentru echipa nationala si pentru toti romanii care au sperat la o minune. Pana in ultima clipa au crezut ca se poate schimba ceva.

Romania la Mondial a ajuns doar o amintire din copilarie. Generatia cu majorat inainte de calificare
Romania la Mondial a ajuns doar o amintire din copilarie. Generatia cu majorat inainte de calificare

ROMANIA - GRECIA 1-1. Calificarea Romaniei la un Campionat Mondial devine tot mai mult o profetie despre Apocalipsa. Nimeni nu crede in ea, dar cica teoretic ar fi ceva sanse.

ROMANIA - GRECIA 1-1. Porumboiu: Repriza a doua a dovedit ca avem jucatori de valoare
ROMANIA - GRECIA 1-1. Porumboiu: Repriza a doua a dovedit ca avem jucatori de valoare

ROMANIA - GRECIA 1-1. Finantatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat, marti seara, ca Romania avea "calificarea la dispozitie" daca juca primele trei reprize ale dublei cu Grecia la fel ca ultima.

ROMANIA - GRECIA 1-1. Flavius Stoican: Daca ei merg la CM, inseamna ca suntem sub Grecia
ROMANIA - GRECIA 1-1. Flavius Stoican: Daca ei merg la CM, inseamna ca suntem sub Grecia

ROMANIA - GRECIA 1-1. Antrenorul formatiei Dinamo, Flavius Stoican, a declarat, marti seara, ca echipa nationala a Romaniei este valoric sub Grecia daca aceasta a reusit sa castige barajul si sa se califice la Cupa Mondiala din 2014.

ROMANIA - GRECIA 1-1. Ioan Niculae: Poate vom mai prinde un CM peste 20 de ani, asa de slabi suntem
ROMANIA - GRECIA 1-1. Ioan Niculae: Poate vom mai prinde un CM peste 20 de ani, asa de slabi suntem

ROMANIA - GRECIA 1-1. Presedintele Adunarii Generale a clubului Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a declarat, marti seara, dupa meciul Romania - Grecia, scor 1-1, ca tricolorii poate vor mai obtine o calificare la Cupa Mondiala peste 20 de ani.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.