Romania la Mondial a ajuns doar o amintire din copilarie. Generatia cu majorat inainte de calificare


Ultimul update: Sambata 23 Noiembrie 2013 07:00
Data publicarii: Miercuri 20 Noiembrie 2013 00:20
Categorie: Stiri Sport
Victor Piturca

ROMANIA - GRECIA 1-1. Calificarea Romaniei la un Campionat Mondial devine tot mai mult o profetie despre Apocalipsa. Nimeni nu crede in ea, dar cica teoretic ar fi ceva sanse.

Pentru mine, Campionatul Mondial e o amintire din copilarie. Aveam 12 ani cand ai nostri au jucat ultima oara, imi amintesc din asta la fel de multe ca din chimia de-a cincea. Stiu doar ca eram un copil de microbist fericit. Tata se bucura mai mult ca mine si incercam si eu sa inteleg de ce.

De 15 ani tot sper, nici nu mai stiu sigur la ce. Si daca am fi ajuns acum la Mondial, ce-am fi facut? Ne-am fi milogit iar de o tragere norocoasa si am fi plans cu suspine necajite ca ne-a batut Nigeria. 

Nea Piti, oamenii ti-au cerut demisia. N-o sa ti-o dai, stiu asta ca ti-am cerut-o vreo 2 ani la rand cand erai la Steaua si n-ai plecat. Ti-ai dat demisia intr-o marti, ca te certasei cu Gigi pe un jucator. Ce bun ar fi acum si un Romeo Paduret la nationala.

N-o sa pleci, nea Piti, ca salariul e bun, locul e cald si pe geru asta economic nu mai gasesti ceva macar pe-aproape. Dar cat sa te mai gandesti la bani? Ai suficient de multi in cont cat sa-i platesti Vicai pensie alimentara inca vreo 2 vieti.

Gandeste-te cum vrei sa te tina lumea minte. Gandeste-te, nea Piti, la batranii de 80 de ani pe care i-am vazut azi in tribune. Nu stiu daca mai au 8 ani sa-si mai vada nationala la un Mondial daca tu o mai dai o data in bara.

Gandeste-te, nea Piti, la pustii care vor face majoratul fara sa vada vreun Mondial cu Romania. Ianis Hagi e printre ei. S-a nascut la Mondialul francez si o sa-l rateze si pe-ala rusesc in ritmul asta.

Banii fara glorie sunt ca hotdogul fara paine ... un carnat plin de resturi. Stadioane pline, dar fara respect fata de tine, 50.000 de oameni care-ti cer demisia. Asa vrei sa te retina istoria, nea Piti?

Gandeste-te macar o data si la altii. Poate te-ai gandit la tine prea mult. Da-ne o sansa sa vedem si noi un Mondial inainte sa se implineasca vreo profetie de-asta apocaliptica. Sunt multe nea Piti si au mai mari sanse sa se indeplineasca decat sa faci matale o echipa de Doamne Ajuta.

Nu?

Mihai Brasoveanu, editor of the day www.stirileprotv.ro

 

ROMANIA - GRECIA. Piturca: Eu sunt vinovat pentru ca nu am putut sa-i facem fericiti pe fani

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO