Românii au plătit, în medie, 225 lei pentru cadoul de Sf. Valentin. Cele mai vândute produse

×
Codul embed a fost copiat

Prin ploaie sau prin ninsoare, toţi îndrăgostiţii au încercat miercuri să-şi surprindă jumătatea cu o floare, o declaraţie de dragoste sau un cadou.

Sfântul Valentin joacă pe două fronturi: îi protejează pe cei care iubesc, dar îi ajută şi pe comercianţi. Dovadă că vânzările de flori, ciocolată sau inimioare roşii cresc în această perioadă ca-n poveşti.

Printre declaraţiile mai romantice sau mai siropoase, câţiva îndrăgostiţi s-au răsfăţat cu şampanie şi fructe învelite în ciocolată, la castelul Bran. În restaurantele din Capitală, alţii au găsit meniuri speciale.

Sorin Barbu, manager restaurant: ''E cu îmbrăţişări azi, aşa că pe mine m-a luat în braţe cea mai mare caracatiţă pe care am găsit o în Spania. Și unul dintre ingredientele din meniu e afrodisiac. Meniul cu creveţi, caracatiță, peşte spadă, mușchi de vită este 129 de lei.”

Iar în mall-uri a fost zarvă toată ziua, pentru că îndrăgostiţii vor să îşi impresioneze partenerii. Dar aşteptările sunt uneori diferite. 

Citește și
Traditii si Obiceiuri de Valentines Day
Valentine's Day - Tradiții și obiceiuri de care trebuie să ții cont
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Andreea: ”Îmi dă un trandafir criogenat.”

Soțul Andreei: ”Cred că își dorește o cină mai specială.”

Tânăr: ”Avem aici o poza cu mine și domnisoara, iar ăsta e cel mai important lucru: un plic cu un stick. Când ne vom certa doar... E un videoclip cu noi cum ne sarutam, primul sarut.”

Dragostea s-a vândut ieftin în unele locuri, de Sfântul Valentin. Preţurile au pornit de la 95 lei la o pernă, pentru nopţi liniştite. Inima mai scumpă are şi ceva în plus: o fotografie a persoanei iubite, mult sclipici, picturi în culori stridente şi nu lipsesc nici cusăturile în mesaje siropoase. Cert e că la orice pas culoarea roşie este regina decoraţiunilor, iar vânzările jucăriilor de plus au explodat, spun comercianţii.

Un roman plăteşte pentru un cadou de Sfântul Valentin aproximativ 225 de lei, conform unui studiu făcut de o platformă pentru cumpărături online. Iar printre preferinţele iubitelor se află: parfumurile, florile, voucher cadou şi bijuterii.

Forfota a cuprins şi saloanele de înfrumuseţare, iar inimile s-au regăsit şi pe unghiile domniţelor. Aflăm totuşi că este un truc de agăţat.

''Având în vedere că e Sf. Valentin am zis să vin să-mi fac unghiuţele pentru ieşirea în oraş, poate îmi găsesc pe cineva”, spune o tânără.

La Timişoara,  pe Podul Îndrăgostiţilor, trecătorii au putut să lege un lacăt de fier, exact ca-n Paris, Londra, Roma sau Praga.

La Bistriţa, alţi îndrăgostiţi au participat la o sesiune în poligonul de tragere. Doamnele însoţite au tras 10 gloanţe gratuit, iar cele singure, 20.

În aceste zile este coadă şi la florării, pentru că unul din patru romani oferă un buchet frumos aranjat de Sfântul Valentin, Dragobete, 1 sau 8 martie.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Valentine's Day. Surprizele pregătite îndrăgostiţilor.
Valentine's Day. Surprizele pregătite îndrăgostiţilor. "M-a impresionat ea pe mine, cu un copil"

Avem în faţă o zi sub semnul iubirii. 14 februarie ste Valentine's Day, ziua Sfântului Valentin iar îndrăgostiţii se întrec în surprize, cine romantice şi declaraţii de dragoste.

Valentine's Day - Tradiții și obiceiuri de care trebuie să ții cont
Valentine's Day - Tradiții și obiceiuri de care trebuie să ții cont

Sfântul Valentin este o sărbătoare celebrată de toți îndrăgostiții din întreaga lume. Iată obiceiurile și tradițiile specifice zilei de 14 februarie, cunoscută drept Ziua Îndrăgostiților.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.