Amenintarea uriasa pe care OMS o anunta mai periculoasa decat cancerul. Efectele antibioticelor date animalelor si pasarilor

Ultimul update: Vineri 01 Aprilie 2016 07:00
Data publicarii: Marti 29 Martie 2016 18:25
Categorie: Social

Fermierii vor fi obligati sa le dea mai putine antibiotice animalelor si pasarilor. Tratamentele colective vor fi interzise.

Autoritatile vor sa ia aceste masuri pentru ca folosirea pe scara larga a medicamentelor in fermele de pasari si animale a dus la cresterea rezistentei oamenilor la antibiotice. Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca rezistenta la antibiotice ar putea face anual mai multe victime decat cancerul.

Pericolul rezistentei organismului uman la tratamentul cu antibiotice trebuie considerat o problema de securitate a sanatatii publice. Autoritatile europene vor sa ia masuri de la furca la furculita. Asta inseamna ca lupta impotriva rezistentei la antibiotice trebuie sa inceapa in crescatoriile de animale.

Abuzul de antibiotice de uz veterinar se regaseste in lantul alimentar si poate reduce efectul acestora pe masura ce bacteriie dezvolta rezistenta.

Francoise Grossete, Grupul Partidului Popular European: "Daca un animal se imbolnaveste, il izolam si incercam sa folosim bune practici de crestere pentru a evita contaminarea, dar mai ales pentru a evita folosirea antibioticelor in cazul intregii turme."

Alternativa la antibiotice care ne poate scapa de virozele de sezon. Nu afecteaza flora intestinala si creste imunitatea

Martin Hausling, Grupul Verzilor/Alianta Libera Europeana: "In Europa s-au inregistrat 25.000 de decese cauzate de rezistenta antimicrobiana. Este inacceptabil! OMS atrage atentia asupra momentului cand antibioticele vor fi ineficiente. Semnalele de alarma sunt fara echivoc".

Autoritatile europene vor sa restrictioneze medicamentele existente si dezvoltarea altor tratamente, interzicerea tratamentelor colective si mai ales interzicerea administrarii preventive a antibioticelor la pasari, porci, oi si vite.

Mihaela Dumitrache, director directia de produse medicinale veterinare ANSVSA: "Rezistenta la antiomicrobiene este o realitate care nu poate fi ignorata si trebuie luate masuri concrete in acest sens. Este in dezbatere la nivelul UE un regulament privind produsele medicinale veterinare. Va stabili cerinte clare pentru antibioticele de uz veterinar."

Achim Irimescu, Ministrul Agriculturii: Stim cu totii ca de multe ori s-au identificat situatii in care fermierii au facut exces de antibiotice, nu ma refer la producatorii romani ci la modul general. Sunt situatii in care animalele slabite beneficaza de un aport substantial de antibuiotice care ulterior carnea consumata pune probleme consumatorului.

Autoritatile din Romania sunt obligate sa realizeze pana la jumatatea anului 2017 o strategie nationala pentru reducerea antibioticelor din "meniul" animalelor.

Cum poate un pui sa creasca de la 40 de grame la 2 kg in doar o luna. Pericolul ascuns in banalul snitel

Cum poate un pui sa creasca de la 40 de grame la 2 kg in doar o luna. Pericolul ascuns in banalul snitel

grafic evolutie populatie INS

România riscă să devină o ţară de bătrâni, cu doar 12 milioane de locuitori. Dezastrul anunţat de INS

Români opriţi la aeroport fiindcă aveau tot porcul în bagaje. "Pune înapoi cârnatul"

Magistrații ies în stradă, în semn de protest față de modificările legilor justiției. CTP: "Perfect legal!"

O echipă de ornitologi, vânători, rangeri și autorități de mediu încearcă să salveze o specie de pasăre

Ministrul Pop: Toate manualele de bază vor fi disponibile în format PDF şi digital interactiv

Tudor Chirilă, reacție dură la adresa PSD-ALDE: ”Clanul mafiot e la putere. România este de 2 ori în doliu”

elevi

Peste 50% din elevii români au nevoie, zilnic, de cel puțin 3 ore pentru a-și face temele

Vânzările de şosete de lână au explodat în urma protestelor. "Dau şi străinii comandă"

Soluțiile care elimină tragediile de la metrou. Unde se pot adăposti persoanele căzute pe sine

30 de familii din Alba au primit în dar o vacă din rasa Holstein

Viermi în mâncarea de la un spital din Constanța. Reacția conducerii după reclamația unei mame

Mai mulți studenți din Sibiu au gătit o masă copioasă pentru bătrâni de la azil