Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Copiii din Romania incep sa consume alcool de la varsta de 12 ani!

Embed:

Curg cifre alarmante despre un fenomen periculos: sute de copii din Romania beau cot la cot cu cei mari. Iar varsta medie la care dau peste cap primul pahar cu alcool este de 12 ani.

"Dar le face bine la organism", se apara cei care ii au in grija si care ignora riscurile. Vin insa medicii si ii contrazic cu tarie: la maturitate, vor avea grave probleme de sanatate.

In fiecare an, in ghearele dependentei de alcool cad sute de copii. Vinovati sunt in primul rand parintii, care-si lasa odraslele sa guste, de pofta.

Si asta nu e tot. Aproape jumatate din copiii minori au fost trimisi de parinti sa cumpere alcool si 89% din ei au cumparat intotdeauna fara probleme. Asa reiese dintr-un studiu realizat anul trecut de Fundatia "Salvaţi Copiii".

Cu alte cuvinte, in loc sa le explice cat este de nociv alcoolul, parintii incons­ti­enti de riscuri isi compromit copii. Studiile arata ca jumatate dintre cei care au inceput sa consume alcool inainte de varsta de 14 ani au devenit dependenti.

Imi spunea bunica "nu bea apa, dragul meu, ca-ti face rau" si m-am obisnuit cu vinul. Orice boala se tratata cu afinata si cu coniac, care in partile alea era considerat un medicament.Raul Giura

O mentalitate periculoasa, extrem de raspandita la noi. Nici nu implinesc 2 ani, ca la masa, multi dintre cei mici primesc in loc de apa cate o gura de vin sau bere.

Uneori, mamele toarna tuica pe o bucata de zahar, pentru ca cei mici sa nu mai planga si sa adoarma mai repede. De neiertat, spun medicii.

Pe cand era copil, Raul primea la masa vin sau mere fermentate, in loc de apa. Prima coma alcoolica a avut-o la 14 ani. La 20 de ani era deja alcoolic. A inceput sa constientizeze gravitatea bolii si acum conduce un centru de recuperare pentru minori si adulti.

Ministerul Sanatatii nu are o evidenta clara a copiilor in suferinta. Dar in spitale acestia ajung cu zecile, in coma alcoolica. Unii chiar mor inainte de vreme. Din inconstienta celor mari.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 31 Ianuarie 2009
Citeste mai multe despre: alcool, sanatate,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed