Nota 8 la purtare? Adio alocatie familiala. Venitul minim, contra munca

Copii saraci, cartier

Daca elevii din familiile nevoiase primesc nota 8 la purtare, alocatiile de sprijin nu se mai dau. Asta a decis Guvernul, miercuri. In plus, ajutoarele sociale se vor acorda numai celor care muncesc in folosul comunitatii.

Statul vrea sa-i puna pe nevoiasi la munca si sa-i oblige pe copiii care provin din familii sarace sa frecventeze scoala, printr-o lege care prevede taierea ajutoarelor sociale.

Ministrul muncii a declarat dupa sedinta de Guvern de miercuri ca astfel "stimulam interesul familiei pentru a-si trimite copiii la scoala, si am propus ca, in cazul in care exista medie la purtare sub 8, alocatia sa fie sistata pana la sfarsitul anului. Mesajul meu este foarte clar: trimiteti copiii la scoala!"

La cate absente se scade nota la purtare

Pentru toti elevii, la fiecare 10 absente nejustificate pe semestru, din totalul orelor de studiu, sau la 15% absente nejustificate din numarul de ore pe semestru la o disciplina, va fi scazuta nota la purtare cu cate un punct.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Se considera ca o absenta este justificata in urmatoarele conditii:

- elevul se imbolnaveste, iar motivul absentei este explicat printr-un certificat medical (scutire, adeverinta)

- diferite boli (temporare sau permanente) care impiedica elevul sa urmeze orele de Educatie fizica; elevii sunt scutiti de participarea la aceste ore pe baza unui certificat medical

- evenimente sau situatii de familie exceptionale; in aceste cazuri absentele sunt inregistrate de catre invatator ( la ciclul primar) sau diriginte (la gimnaziu si liceu)

Alocatia pentru elev se suspenda pe luna in curs, daca acesta depaseste 40 de absente nemotivate pe  acel interval, conform reglementarilor legale.

Venitul minim garantat, acordat in schimbul muncii in folosul comunitatii

Primariile vor fi obligate sa stabileasca un plan de activitati pentru beneficiarii de venit minim garantat. Astfel ca acestia vor fi nevoiti sa presteze ore de munca in localitatea de origine, in schimbul banilor primiti prin agentiile de prestatii sociale.

De asemenea, cei care primesc acest venit minim garantat trebuie sa mearga de acum in colo lunar la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, si nu trimestrial, cum era pana in acum.

Nivelul lunar al venitului minim garantat este de:

• 125 lei pentru o persoana singura

• 225 lei pentru familiile formate din 2 persoane

• 313 lei pentru familiile formate din 3 persoane

• 390 lei pentru familiile formate din 4 persoane

• 462 lei pentru familiile formate din 5 persoane

• cate 31 lei pentru fiecare alta persoana peste numarul de 5 persoane, care face parte din familie.

De asemenea, daca din calcul rezulta un ajutor social mai mic de 10 lei, se acorda 10 lei.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Unde se duc banii de la rectificarea bugetara? In pensii, somaj si alocatii
Unde se duc banii de la rectificarea bugetara? In pensii, somaj si alocatii

Odata cu rectificarea bugetara, Guvernul a mutat bani de la educatie sau justitie in bugetul asigurarilor sociale. Autoritatile incearca astfel sa evite pe cat posibil declansarea unor conflicte sociale.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.