Gara de Nord are un nou sistem de depozitare a bagajelor. Cat te costa sa-ti lasi lucrurile timp de 12 ore

Ultimul update: Marti 19 Ianuarie 2016 07:02
Data publicarii: Sambata 16 Ianuarie 2016 17:53
Categorie: Social
Gara de Nord Bucuresti

Calatorii care ajung in Gara de Nord au la dispozitie un sistem de depozitare a bagajelor, spatiile de depozitare fiind dotate cu USB si prize pentru incarcarea telefoanelor mobile sau a laptopurilor, in conditii maxime de siguranta.

Contra sumei de 5 lei pentru trei ore sau 10 lei pentru 12 ore, pasagerii care sunt in tranzit sau au de rezolvat probleme in Capitala isi pot depozita bagajele in noile spatii puse la dispozitia lor, aceste spatii fiind de trei dimensiuni, pentru diferite tipuri de bagaje.

"In Gara de Nord, incepand cu luna decembrie, a fost instalat un nou sistem de depozitare a bagajelor. Este un sistem-pilot pentru Calea Ferata Romana, care se foloseste in tarile occidentale. Este un sistem cu siguranta foarte ridicata si nu presupune angajarea de personal. Pentru Calea Ferata Romana nu este o investitie, pentru ca investitia este facuta de o companie privata. Sistemul se numeste Rom Mobiliy si are scopul de a asigura depozitarea bagajelor calatorilor care doresc sa mearga sa viziteze orasul sau au de rezolvat diverse probleme in Bucuresti", a declarat, sambata, pentru Agerpres, directorul general interimar al CFR SA, Marius Chiper.

Potrivit acestuia, pe langa faptul ca este protejat, fiind un sistem cu inchidere electronica si supravegheat cu camere de luat vederi, acesta functioneaza pe principiul tichetelor de parcare, tarifarea fiind aplicata pentru timpul in care aceste spatii de depozitare a bagajelor sunt ocupate. Cutiile de depozitare sunt de trei dimensiuni, astfel ca pot adaposti tipuri diferite de bagaje. Ele sunt dotate cu prize de incarcare electrica a dispozitivelor electronice pe care calatorul le poate lasa la incarcat.

"Avand in vedere facilitatea oferita calatorilor, noi consideram ca pretul este rezonabil, pentru ca este greu sa te plimbi cu bagajele dupa tine prin Bucuresti si sa iti si zolvi problemele. Intentia noastra este ca acest sistem sa fie mai intai implementat la stadiul de pilot si sa vedem cumva reactia calatorilor si folosirea in mod mai fluent si mai intensiv, dupa care intentionam sa extindem colaborarea cu aceasta companie sau cu alta companie care furnizeaza servicii similare si sa il extindem in toate marile orase care au destinatie turistica sau destinatie de tranzit, pentru a putea veni in sprijinul calatorilor. Vrem sa asiguram acest serviciu care, in ultimul timp, a cam disparut din garile noastre pentru ca din motive de reducere a costurilor am tot redus activitatile care nu sunt direct productive", a precizat Marius Chiper.

Regele neincoronat al cersetorilor de la Gara de Nord, retinut. Cum ar fi construit Bruce Lee reteaua de traficanti

In Gara de Nord sunt 48 de cutii de depozitare de trei dimensiuni diferite.

"Ele au inceput sa fie utilizate, insa nu avem inca rezultate certe, pentru ca nu a trecut o luna de cand au fost puse in functiune, Dar, insasi utilizarea lor ne arata ca este un sistem care poate fi de succes. Mai mult, avem o solicitare din partea firmei care a montat spatiile de depozitare de a-si face publicitate pe site-ul nostru si pe alte site-uri cu specific feroviar pentru a promova prin publicitate acest sistem de depozitare. Este o facilitate in plus oferita calatorilor care circula cu trenul", a adaugat directorul general al CFR SA.

Ca mod de functionare, cel care va utiliza acest sistem de depozitare va dispune de un cod de bare si un cod numeric.
"Codul numeric este pentru cifru, iar codul de bare iti da suma de plata pe care o ai, ca la parcare", a explicat Chiper.

Gara de Nord Bucuresti Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Trenuri intarziate in Gara de Nord, din cauza unei defectiuni la sistemul de dirijare a traficului. Problema a fost remediata

Trenuri intarziate in Gara de Nord, din cauza unei defectiuni la sistemul de dirijare a traficului. Problema a fost remediata

Regele neincoronat al cersetorilor de la Gara de Nord, retinut. Cum ar fi construit Bruce Lee reteaua de traficanti

Regele neincoronat al cersetorilor de la Gara de Nord, retinut. Cum ar fi construit Bruce Lee reteaua de traficanti

Secretele orasului de sub Bucuresti. Ce au gasit politistii si procurorii cand au intrat in lumea subterana a lui

Secretele orasului de sub Bucuresti. Ce au gasit politistii si procurorii cand au intrat in lumea subterana a lui "Bruce Lee"

ajutor social, primar, vrancea, asistati social

Costel şi Vasile primeau de la stat 600 de lei/lunar. Ce au făcut când au aflat că pierd banii dacă nu muncesc

Repetiție generală în București pentru parada de 1 Decembrie. LIVE VIDEO

Târgul de Crăciun de la Cluj Napoca a fost inaugurat. Ce au pregătit comercianții

Zeci de oameni i-au adus un omagiu prințesei Marina Sturdza

Peste 10% din elevii români abandonează școala. Cazul lui Iliuță, care acum 2 ani voia doar să meargă să învețe

Tinere de 20 de ani sechestrate şi obligate să se prostitueze într-un apartament, în Deva

scoala de moda

Primul târg de fashion din România. Salarii de 2.000 de euro oferite

Vameșii din Portul Constanța au confiscat mii de jucării contrafăcute și periculoase

Un bărbat din Harghita a reclamat la OPC că s-a îmbătat cu apă plată cumpărată din supermarket

”Dacă vrei bani, du-te la produs”. Tânără umilită de patroana unui restaurant la care muncise

Statul cere sume imense pentru ca bolnavii în fază terminală să poată zâmbi în ultimele lor zile

Femeie păgubită cu 5.000 de lei prin metoda ”accidentul”, deși auzise de înșelătorie